Netti on pullollaan ihastuttavia reseptejä erilaisista paremmista raakasuklaapatukoista.
Aminopörssin ihastuttava Personal Trainer ja myymäläpäällikkö Ida tuunasi yhtä reseptiä ja loihti nämä herkulliset patukat.
Kaikki aineet löytyy elintarvikkeista ja loput lähikaupasta!
Raakasuklaa-cashewpatukat:
- 100 g Foodin Medjool taateleita
- kuumaa vettä
- 2 rkl maapähkinävoita (tähän sopii mikä tahansa Aminopörssin maapähkinävoi, sillä kaikki ovat sokeroimattomia)
ripaus Foodin suolaa - 40 g kaurajauhoja (gluteenittomia, jos noudatat gluteenitonta ruokavaliota)
- 60g cashewpähkinöitä rouheena
- 100g Herkutellaa
Keitä vesi kiehuvaksi ja kaada se taateleiden päälle noin 5 minuutiksi, että taatelit pehmenevät. Kaada ylimääräistä vettä hiukan pois, mutta ei kokonaan. Sekoita maapähkinävoi ja taatelit massaksi sauvasekoittimella. Vettä tulee olla sen verran, että sekoitus on mahdollista, eikä massasta tule liian kuivaa.
Jaa taikina kahteen osaan noin 60/40 ja lisää isompaan osaan jauhot. Jatka sekoittamista. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin 2 cm paksuiseksi levyksi ja koko noin 16x16 cm. Tasaa reunat. Levitä päälle loppu maapähkinävoi-taateliseos. Lisää päälle rouhittuja cashew-pähkinöitä. Laita pakastimeen jähmettymään hetkeksi. Leikkaa patukat 4 osaan. Sulata Herkutellaa hetki kuumassa vesihauteessa, jotta saat siitä juoksevaa ja levitä patukoiden päälle.
NAM! Nauti!