Hydra WorX

Helteisenä kesänä hikoilee paljon - pelkästään oleskelemalla. Kun helteellä lähtee treenaamaan, hikoilu on luonnollisesti voimakasta. Jopa käsittämättömän voimakasta. 

Hikoilun myötä menetetään kehon luonnollisia suoloja, kivennäisaineita, ja siksi pelkkä vesi ei tunnu riittävän janojuomaksi. Heikentynyt elektrolyyttitasapaino saa olon tuntumaan veteläksi ja lihakset kramppaavat helposti. Vähän suolaisempi ruoka tai juoma ei olekaan ollenkaan huono idea kovalla helteellä.

Esim. Hotjoogassa, missä lämpötila nostetaan tarkoituksella kehon lämpöiseksi tai jopa sen yli 40 asteen tienoille kosteuspitoisuuden ollessa korkea, suositellaan lisäämään hiukan hyvälaatuista suolaa juomaveteen joogan ajaksi ja jopa sen jälkeen.

Nopeasti, helposti ja oikeassa suhteessa kehon elektrolyyttivarastot saa täydennettyä ravintolisillä tai elintarvikkeilla, jotka sisältävät elektrolyyttejä optimaalisessa suhteessa.  Ravintolisät eivät toki koskaan korvaa monipuolista ja terveellistä ravintoa.

Valittavana on tuotteita, jotka sisältävät elektrolyyttejä ilman makroravintoaineita (hiilihydraatteja-proteiineja ja rasvoja) sekä urheilujuomia, jossa on elektrolyyttien lisäksi nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja.

Tässä kesän suosikeista lisätietoa. 

Elektrolyyttijauheet

Puhdistamon elektrolyyttijauheet sisältävät elektrolyyttejä laadukkaista lähteistä. Keskeisimpien elektrolyyttien lisäksi Puhdistamon Elektrolyyttijauheet sisältävät Guerande-merisuolaa, C-vitamiinia sekä OptiMSM:ää, orgaanista rikkiä. Guerande-merisuolaa sisältää natriumin ja kloridin lisäksi yli 80 muuta mineraalia ja hivenainetta. Pieni annos elektrolyyttijauhetta sekoitetaan veteen ja juodaan treenin aikana tai milloin vain helteellä. Valittavana on maustamaton jauhe sekä monta hyvänmakuista jauhetta, jossa elektrolyyttien kitkerä maku on saatu hyvin maustamalla piiloon. Makuvaihtoehdot ovat: ananas, sitruuna-lime, metsän marjat ja kesän uutuus mango-appelsiini.

Hiilihydraatti-Elektrolyyttijauheet

Pitkät, hikiset ja raskaat treenit jaksaa loppuun asti hiilihydraatti-elektrolyyttijauheen turvin. Tämän kesän suursuosikki Nutri Works Hydra WorX on lähes kaikkien Nutri Works -urheilijoiden suosikki, etenkin hellekesänä. Tuote sisältää elektrolyytit optimaalisessa suhteessa sekä hyvin imeytyvän hiilihydraattien yhdistelmän. Neutraalin makuinen juoma toimii sellaisenaan ja osa sekoittaa sen treenin aikana Nutri Works EAA-aminohappoihin, jolloin keho saa tarvitsemansa välttämättömät aminohapot, hiilarit ja elektrolyytit yhdestä treenijuomasta. Nutri Works EAA on saatavilla raikkaan omenan ja trooppisten hedelmien maussa neutraalina, sillä Nutri Works EAA Neutral on maustamaton ja makeuttamaton. 

Hiilihydraatti-elektrolyyttijuoma Dominus Nutrition Firmitas sisältää elektrolyyttejä, aminohappoja ja glukoosia hiilihydraattien lähteenä. Firmitas sisältää muita tuotteita enemmän suolaa ja sopii siksi kaikkein hikisimpiinkin treeneihin. 

Hyviä treenejä, myös hellekesänä!