Tarvitset kaksi jauhetta. Nutri Works Hydra WorX ja Nutri Works EAA-jauheen. Sekoita ne jääkylmään veteen shakerissa ja treenijuoma on valmis!

Tarvitset kaksi jauhetta. Nutri Works Hydra WorX ja Nutri Works EAA-jauheen. Sekoita ne jääkylmään veteen shakerissa ja treenijuoma on valmis!

Nutri Works Hydra WorX sisältää elektrolyyttejä, jotka auttavat ylläpitämään kehon nestetasapainoa hikisen treenin aikana. Nopeasti imeytyvät hiilarit antavat energiaa jaksaa raskaimmatkin treenit.

Nutri Works EAA-aminohappojauhe sisältää kaikki välttämättömät eli EAA-aminohapot. Välttämättömät aminohapot tuovat lihaksille tärkeää rakennusainetta treenin aikana.

Valitse lempparimakusi Tropical Fruit, Green Apple tai Neutral ja nauti!

Kaupallinen yhteistyö Nutri Works: Nutri Works -urheilija, pian lääkäriksi valmistuva kilpasoutaja Joel Naukkarinen kirjoittaa Nutri Works Hydra WorX-tuotteesta seuraavasti:

Hydra Worx on hiilihydraatti-elektrolyyttijauhe, jonka hiilihydraatit koostuvat syklisestä dekstriinistä ja glukoosipolymeereista (maltodekstriini). Elektrolyyteistä tuote sisältää natriumia, kaliumia ja magnesiumia.

Maltodekstriini on yleensä maissitärkkelyksestä valmistettu, mauton hiilihydraatin lähde, jonka esitetään täyttävän lihasten tyhjentyneet glykogeenivarastot nopeasti ja antavan energiaa elimistölle. Maltodekstriini pilkkoutuu nopeasti yksittäisiksi glukoosimolekyyleiksi. Maltodekstriinin nauttiminen ennen pitkäkestoista kestävyysharjoitusta ja harjoituksen aikana estää suorituksen aikaista uupumusta, mutta sen yhdistäminen fruktoosiin vaikuttaisi olevan vieläkin tehokkaampi yhdistelmä.

Syklinen dekstriini on runsaasti haaroittunut hiilihydraatin lähde, joka niin ikään pilkkoutuu glukoosiksi. Syklisen dekstriinin etuna pidetään sen suurta molekyylipainoa, joka mahdollistaa matalamman osmoottisen paineen ja vähemmän ruoansulatuskanavan oireita suorituksen aikana.

Hydra Worxista olen kokenut hyötyä etenkin maratonluokan kestävyyssuorituksissa, erityisen kuumassa harjoiteltaessa tai kilpaillessa tai treenatessa paljon saman päivän aikana. Esimerkiksi maratonin ME-soudussa sekoitin Hydra Worxia muihin hiilihydraatin lähteisiin, kuten Osmo Worxiin ja Pure Carbsiin ja sekaan laiton vielä himpun verran hunajaa. Yhdistelemällä useita eri hiilihydraatin lähteitä sopivassa suhteessa suorituksen ja nesteytyssuunnitelman suhteen, uskon saavani merkittävää kilpailuetua äärimmäisissä suorituksissa.

Hyvällä valmistautumisella ja totuttamalla vatsan samojen tuotteiden sekä ison hiilihydraattimäärän nauttimiseen, olen pystynyt ottamaan jopa 100-110g hiilihydraatteja tunnissa kestävyyssuorituksen aikana ilman vatsaoireita. Määrä on enemmän, mitä tutkimusnäyttö pitää mahdollisena (60-90g/h, keskivertokokoiselle kestävyysurheilijalle), mutta pidän noin suuren hiilihydraattimäärän nauttimista yhtenä tekijänä mahdollistamassa poikkeuksellisen kovan intensiteetin pitkän aikaa mahdollistaen esimerkiksi sisäsoudussa maratonin ja 100km:n maailmanennätykset ja monet muut ultrasuoritukset. Elektrolyytit auttavat puolestaan ylläpitämään neste- ja elektrolyyttitasapainoa suorituksen tai olosuhteiden ollessa vaativia.