Paras superfood - maca

Maca nousi supersuosioon ensimmäisten superfoodien joukossa. 

Pahanmakuisesta (anteeksi vain, mutta maca ei ole kovin hyvänmakuista) macajauheesta tuli nopeasti yhä useamman suosikkisuperfood. 

Maca latinaksi Lepidium meyenii on kasvi, jota esiintyy Perussa, Andeilla karuissa olosuhteissa, missä sitä on käytetty vuosia ravintona. Sillä väitetään olevan adaptogeenisia vaikutuksia. Adaptogeenilla tarkoitetaan tasapainottamista, eli adaptogeenien uskotaan tasapainottavan elimistöä olosuhteissa, kun ne sitä tarvitsevat. 

Macaa viljellään tuhansien metrien korkeudessa karuissa olosuhteissa, joissa muut kasvit eivät enää menesty. Tässä ehkäpä onkin kasvin valtava voima, se menestyy, kun muut kasvit ympärillä eivät selviä. 

No sitten siihen, mitä Maca oikein sisältää. Se sisältä runsaasti proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja sekä aminohappoja. Erityisen paljon macassa on C-vitamiinia, kalsiumia ja rautaa ja se sisältää huikeat 18 aminohappoa 20:stä aminohaposta sisältäen kaikki välttämättömät aminohapot.   

Macalla ei ole vielä sallittuja ravitsemusväitteitä. Väitteet ovat odottavien listalla. Toisin sanoen niitä ei ole hyväksytty eikä hylätty. Sen uskotaan edistävän suorituskykyä (fyysistä ja henkistä), hedelmällisyyttä, libidoa, vaihdevuosioireilua kuten kuumia aaltoja ja jopa oppimista. 

Ei siis ihme, että macasta on tullut suuri suosikki. 

Macaa on saatavilla kapseleina ja jauheena, joskus sitä on myös sekoitettu raakasuklaankin joukkoon. Osa sekoittaa sen smoothieen, osa kulauttaa alas veden kanssa. Kapseli on toki helppo tapa nauttia maca, jos maku alkaa tökkimään. 

Aminopörssin maca valikoima on suorastaan mahtava. Tutustu valikoimaan ja valitse sinulle parhaiten sopiva.

Muistathan, että mikään superfood tai ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota tai terveitä elämäntapoja. Säilytä lasten ulottumattomissa.