NAC ravintolisät

NAC-tuotteet sisältävät N-asetyyli-L-kysteiiniä. Kaikki NAC-tuotteet ovat ravintolisiä. Jotkut valmisteet sisältävät ainoastaan NAC:ia ja joihinkin tuotteisiin on lisätty myös muita aineita.

NAC on aminohappo, mutta se ei toimi muiden aminohappojen tavoin osallistumalla proteiinisynteesiin.

Aminopörssissä on laaja valikoima NAC ravintolisiä. 

Suosituin valmiste on kotimaisen brändin Nutri Works -sarjan NAC. Nutri Works NAC 600 mg sisältää N-asetyyli-L-kysteiinin lisäksi C-vitamiinia ja seleeniä, jotka edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa sekä molybdeeniä, joka edistää normaalia rikkiaminohappoaineenvaihduntaa. 90 kapselin pakkauksen annosohje on 1 kapseli aikuisille tarvittaessa. 1 kapseli sisältää 600 mg N-asetyyli-l-kysteiiniä, C-vitamiinia, seleeniä että molybdeeniä on yhdessä kapselissa 100 % suositellusta vuorokautisen annoksen vertailuarvosta.

Korkeimman pitoisuuden NAC:ia sisältää Vida NAC. Se sisältää paitsi NAC:ia myös seleeniä. 1 tabletti sisältää 650 mg NAC:ia ja seleeniä 15 % suositellusta vuorokautisen saannin vertailuarvosta. Pakkaus sisältää 90 tablettia.

Puhdistamo NAC Complex on pakattu 60 kapselin pakkaukseen. Se sisältää NAC:ia, R-lipoiinihappoa, seleeniä ja molybdeenia. 2 kapselia sisältää 600 mg NAC:ia ja 100 % seleeniä ja molybdeeniä suositellusta vuorokautisen annoksen vertailuarvosta. Annosohje on kuitenkin 1-2 kapselia vuorokaudessa. 

Pelkkää n-asetyyli-kysteiiniä sisältää Feel Vivid N-Acetyl L-Cystein NAC, joka sisältää N-Asetyyli L-kysteiiniä eli NAC:ia jauheena 100 g pussissa. Käyttöohje on vain 1/4 tl, joka sisältää 500 mg NAC:ia.

Sekä Puhdas+ NAC 300 mg että Solgar NAC 600 mg sisältävät ainoastaan NAC:ia. Solgarin valmiste sisältää 600 mg N-asetyyli L-kysteiiniä vapaassa muodossa ja Puhdas+ NAC 300 mg  puolestaan 300 mg. Molemmat tuotteet on pakattu 60 kapselin pakkaukseen. 

Dominus Nutrition IMMUNITAS™ 90 kapselin pakkauksessa on NAC:ia, vitamiineja ja kivennäisaineita sekä sisältävä valmiste. Se sisältää C-vitamiinia, D3-vitamiinia, B12-vitamiinia, B6-vitamiinia, foolihappoa,  A-vitamiinia, sinkkiä, seleeniä, kuparia ja rautaa NAC lisäksi. 3 kapselin suositusannos sisältää 800 mg NAC:ia.

Pienempiä määriä (100 mg annoksessa) NAC:ia on mm. seuraavissa valmisteissa. Dominus Nutrition FESTA darrajuomajauhe nimellä kulkeva valmiste. Self Ominutrition Inject Pre Workout treenilaturi ja Dominus Nutrition Virilem -jauhe mieskuntoon. 

N-asetyyli-l-kysteiiniä sisältävät valmisteet ovat ravintolisiä. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Säilytettävä lasten ulottumattomissa.