Mikä on paras NAC?

NAC  - suosittu ja jopa kuuluisa. Mutta ainesosa, josta ei oikein saa mitään sanoa, sillä aineella ei ole ravitsemuslupausta. 

Yhteistä kaikille NAC on, että ne sisältävät N-asetyyli-L-kysteiiniä. Kaikki NAC-tuotteet ovat ravintolisiä. Jotkut valmisteet sisältävät ainoastaan NAC:ia ja joihinkin tuotteisiin on lisätty myös muita aineita.

NAC on aminohappo, mutta se ei toimi muiden aminohappojen tavoin osallistumalla proteiinisynteesiin.

Aminopörssissä on laaja valikoima NAC ravintolisiä. 

Suosituin, paras, suomalaisen tiimin suosittelema NAC on meidän oman brändin, kotimaisen Nutri Works sarjan Nutri Works NAC. 

Se sisältää vahvan N-asetyyli-L-kysteiinin lisäksi C-vitamiinia ja seleeniä, jotka edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa sekä molybdeeniä, joka edistää normaalia rikkiaminohappoaineenvaihduntaa. 90 kapselin pakkauksen annosohje on 1 kapseli aikuisille tarvittaessa. 1 kapseli sisältää 600 mg N-asetyyli-l-kysteiiniä, C-vitamiinia, seleeniä että molybdeeniä on yhdessä kapselissa 100 % suositellusta vuorokautisen annoksen vertailuarvosta.

Puhdistamo NAC  on pakattu 60 kapselin pakkaukseen. Se sisältää NAC:ia, R-lipoiinihappoa, seleeniä ja molybdeenia. 2 kapselia sisältää 600 mg NAC:ia ja 100 % seleeniä ja molybdeeniä suositellusta vuorokautisen annoksen vertailuarvosta. Annosohje on kuitenkin 1-2 kapselia vuorokaudessa. 

Sekä Puhdas+ NAC 300 mg että Solgar NAC 600 mg sisältävät ainoastaan NAC:ia. Solgarin valmiste sisältää 600 mg N-asetyyli L-kysteiiniä vapaassa muodossa ja Puhdas+ NAC 300 mg  puolestaan 300 mg. Molemmat tuotteet on pakattu 60 kapselin pakkaukseen. 

NAC on erityisen suosittu talviaikoina ja syksyllä, koulujen alkaessa. 

N-asetyyli-l-kysteiiniä sisältävät valmisteet ovat ravintolisiä. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Säilytettävä lasten ulottumattomissa.