Whey80 vai Whey100?

Proteiinijauhe on liikkujan ykköslisäravinne. Heraproteiini (engl. whey protein) on suosituin proteiininlähde sen erinomaisen, luonnollisen koostumuksen vuoksi. 

Osassa heraproteiineja lukee whey80, osassa whey100, osassa mainitaan herakonsentraatti ja osassa heraproteiini-isolaatti tai jopa näiden kahden sekoitus?

Mikä proteiinijauhe on paras?

Heraproteiini on suosituin proteiininlähde liikkujille sen aminohappokoostumuksen vuoksi. Se sisältää kaikki välttämättömät proteiinin osaset eli kaikki välttämättömät aminohapot, joita ihminen ravinnosta tarvitsee. 

Sen maku on mieto ja tuttu, koska sen lähtöaine maito on meille tuttu. 

Heran valmistuksessa maidosta suodatetaan muut ainesosat (rasva, neste ja hiilihydraatit) paitsi proteiini mahdollisimman hyvin pois. Näin saadaan aikaiseksi maidon proteiinijauhe eli heraproteiini, joka imeytyy helposti. 

Whey 80 eli herakonsentraatti

Whey80 viittaa proteiinijauheen suodatukseen ja tarkoittaa samaa asiaa kuin heraproteiinikonsentraatti. Hera on suodatettu noin 80% tarkasti, mihin nimi viittaa. 

Herakonsentraatti on erinomainen lisäproteiininlähde ja vähemmän käsittelyn vuoksi edullisin vaihtoehto heraproteiinijauheista. Koska suodatus ei ole ns. täydellinen, se sisältää kuitenkin heraisolaattia enemmän laktoosia, rasvaa ja hiilihydraatteja. 

Whey 100 eli heraproteiini-isolaatti

Isolaatti on puolestaan suodatetumpaa. Maidon suodatusta on jatkettu konsentraatista eteenpäin, jolloin saadaan sekä rasvaa että hiilihydraatteja yhä enemmän pois tuotteesta.

Mikään proteiinijauhe ei ole 100% vaikka nimi siihen viittaakin, mutta proteiinipitoisuus on heraisolaatissa konsentraattia korkeampi. 

Jos tavoitteena on löytää laktoositon heraproteiini, on isolaatti yleensä paras valinta. Täysin laktoositon heraproteiini-isolaatti mainitaan tuotteessa.

Koska tuotteisiin lisätään myös muita aineita, sen sopivuus riippuu kaikkien aineiden yhdistelmästä. 

Whey100 vai Whey80?

Jos haluat:

  • mahdollisimman pitkälle suodatetun
  • nopeimmin imeytyvän proteiinijauheen
  • jossa laktoosia, rasvaa ja hiilihydraattia on niin vähän kuin mahdollista

valitse WHEY100.

Jos haluat:

  • edullisemman heraproteiinin
  • hyvän perusproteiinijauheen
  • laktoosi ei haittaa

valitse WHEY80.

Herakonsentraatteja on myös olemassa lisätyillä enstyymeillä! Nämä tuotteet ovat erinomainen valinta herakonsentraattia suosivalle herkkävatsaiselle.

Parhaat heraproteiinit Aminopörssistä!  

Tervetuloa kotimaiseen Aminopörssiin. Meillä on paras Whey100 ja Whey80 valikoima, josta jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa. Autamme mielellämme tuotteen valinnassa.