Tuotearvostelussa nivelvalmiste Joint WorX

Nivelvalmisteita on markkinat pullollaan, se sanottakoon heti. Vaikka voisi kuvitella että esim. proteiinivalmisteita on mielettömästi markkinoilla niin kyllä nivel- ja rustojen hyvinvointiin suunnatut markkinat taitavat olla hyvinvointibusineksessa yhä suuremmat. Kenties laajemmat kuluttajakunnan monimuotoisuuden vuoksi?

  Oli miten oli, nämä tuotteet tulisi kuulua kaikkien urheilevien tai urheilemattomien mielenkiinnon kohteeksi sillä vaikka kaikki meistä eivät kovaa urheile tai harrasta raskasta liikuntaa niin jokainen meistä vanhenee.

Lyhyt oppimäärä sille miksi näin on:
Vanhenemisessa on muitakin tylsiä puolia kuin ihon löystyminen, lihasten katoaminen ja rasvan kertyminen hormonitasapainon muuttuessa epäsuotuisampaan suuntaan vuosi vuodelta... meissä tapahtuu nivel- ja rustomuutoksia iän myötä, tämä on väistämätöntä mutta ei ole mahdotonta hidastaa tätä prosessia ruokavaliolla ja ravintolisillä kuten Joint WorX.

 Miksi ja miten? No menemättä tylsään tieteelliseen analyysiin, joita jokainen voi aiheesta kiinnostuessaan googletella mielin määrin, sanottakoon että siinä missä lihakset rakentuvat tietyistä rakennuspalikoista niin näin myös rustot ja niveletkin. Siinä missä lihas kaipaa rakentuakseen muun muassa aminohappoja, nivelten hyvinvointi kaipaa taas mm. hivenaineita, kollageenia, glukosamiinia ja kondroitiinisulfaattia. On monimutkainen ja ihmiselle kohtuullisen tarpeeton tieto mikä vaikuttaa mihinkin ja miksi.

Tarpeeton, mistä syystä? Siksi että tänä päivänä on loistava comboja nivelten hyvinvointiin tarkoitetuilla markkinoilla joissa asiantuntijat ovat miettineet nämä asiat puolestasi: miksi jotain ainetta on lisätty, mikä tehostaa sen imeytymistä/vaikutusta, kuinka paljon sitä pitää annoksessa olla jne. Siksi kaikkea ei tarvitse ostaa erikseen purkista vaan tarpeellisen voi saada yhdestäkin.

Joint WorX on rehellisesti sanottuna ja kriittisesti tarkasteltuna yksi niistä tuotteista jossa on mietitty siihen lisättävät ainesosat, sekä niiden imeytymistä edesauttavat aineet. Sellainen aine jonka todistettu teho on kiistaton muiden Joint WorXin ainesosien, on MSM jauhe ja sitä itse lisäsin omaan sekoitukseeni. Mitään turhaa tai merkityksetöntä tuotteeseen ei ole lisätty mikä on mielestäni positiivinen juttu, turhat lisäaineet saattavat tehdä makua tai ainesosaluetteloa pitemmäksi mutta oleellisinta mielestäni on että tuote on puhdas, se imeytyy elimistön hyötykäyttöön ja se toimii.

Toimivuutta ei tämän tyyppisessä tuotteissa voi testata kuten pre workout juomassa. Esimerkiksi glukosamiini ei ole kuin kofeiini jonka "vaikutuksen huomaat heti!  Se on rakennusaine, eikä stimulantti - tämä myös tulee muistaa. Kun otin Joint WorXin käyttööni päätin etten muodosta mielipidettä sen toimivuudesta ennen kuin purkista on viimeinenkin annos otettu, ja tuote toi pehmeyttä niveliini kuten toivoin ja odotinkin. Kivut ja "kuivuuden" tunne vähenivät, jotka ovat osa jokaisen kauan kovaa urheilleen ja treenanneen arkea - valitettavasti. Ja eikä ikäkään helpota tilannetta.

Itse annan hyvän vinkin tuotteen käyttöön: Laita annoskoon mukainen annos (jos olet iso kundi, laita enemmän ja jos olet 50kg nainen laita vähemmän. Selkeä homma: maalaisjärkeä) jo edellisenä iltana vesilasiin sekoittamatta tuotetta. Kun aamulla heräät, tuote on Todella helposti sekoittuva veden kanssa oltuaan yön yli vedessä - itse lisään tähän aamujuomaan vielä 5 g glutamiinia sekä puristetun sitruunan mehut. Starttaan tällä combolla päivän ympäri vuoden: Jaksottaen Joint WorXin käytön juomassa. Kuitenkaan mitään varsinaista syytä Joint WorXin jaksottamiselle vuosittaisessa ravintoympyrässä ei ole, ympärivuotinen käyttö sopii mainiosti.

Joint WorX on terveellinen osa hyvinvoinnistaan huolehtivan ihmisen ravintolisävalikoimaa: oli lähtökohtasi tai lähtö tasosi mikäli tahansa. Ennaltaehkäiseminen on fiksumpaa kuin vaivojen hoitaminen, siksi lämmöllä voin suositella. Ja hinta on todella kohtuullinen riittoisuuteen ja laatuun nähden!

-Petteri Avilia-