Resepti: Suklainen kookos-mustikka raakakakku
Tässä helppo ja herkullinen raakakakkuohje. Sukainen kookos-mustikka raakakakku on oiva herkku vaikkapa kevään valmistujaisiin.

Pohja
  • 1 ½ dl Erilaisia pähkinöitä (esim. Foodin luomu saksanpähkinää, hasselpähkinää ja pekaanipähkinää)
  • 12kpl kivettömiä taateleita
  • ½ dl Luomu kaakaovoi (Foodin luomu kaakaovoi)
  • ½ dl Raakakaakao
  • ripaus Ruususuolaa

Kookostäyte
  • ½ dl Erytritoli (Foodin Erytritoli)
  • ½ dl Luomu kaakaovoi 
  • 1 prk (a’400ml) Kookoskermaa
  • ½ - 1 tl Vaniljauutejauhetta (Bourbon vaniljauutejauhe)

Mustikkatäyte
  • 300g Metsämustikoita (pakaste)
  • ¼ dl Agavesiirappi 
  • 1 dl Luomu kaakaovoi 

Valmistusohje:
  • Pingota 20cm halk. irtopohjavuuan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista suikaleet reunoille ja kiinnitä ne esim. kevyesti teipillä vuokaan, jotta ne pysyvät reunoilla.
  • Murskaa pähkinät tehosekoittimessa tai tehokkaassa blenderissä (tai leikkaa terävällä veitsellä rouheeksi).
  • Murskaa tehosekoittimessa/blenderissä kivettömät taatelit (tai leikkaa ne terävällä veitsellä pieneksi).
  • Sulata pohjan kaakaovoi vesihauteessa. Varo päästämästä kaakaovoita yli 45 asteen, sillä raakaleivonnaisten lämpötila ei saa nousta yli 45 asteen.
  • Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään.
  • Taputtele pohjaseos irtopohjavuuan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin kookostäytteen valmistuksen ajaksi.
  • Sulata kookostäytteen kaakaovoi vesihauteessa ja anna hetki jäähtyä.
  • Sekoita huolellisesti kookostäytteen ainekset sulan kaakaovoin joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa esim. makeutta.
  • Kaada kookostäyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään 2-3 tunniksi.
  • Ota pakastemustikat (tai voit hyvin käyttää muitakin haluamiasi pakastemarjoja) sulamaan ennen mustikkatäytteen valmistusta niin että ne ovat kohmeisia/osittain sulaneita, kun alat valmistaa mustikkatäytettä. Sulata mustikkatäytteen kaakaovoi vesihauteessa ja anna hetki jäähtyä.
  • Soseuta kaikki mustikkatäytteen ainekset tehosekoittimessa/blenderissä/sauvasurvimella. Maista ja lisää tarvittaessa esim. makeutta.
  • Kaada mustikkatäytesose jähmettyneen kookostäytteen päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  • Irrota kakku irtopohjavuoasta ja päästä luovuutesi valloilleen koristelussa. Käytä esim. tuoreita mustikoita ja/tai muita marjoja, kookoshiutaleita, pähkinärouhetta ja/tai syötäviä kukkia. Makoisia kakkuhetkiä!

-Outi Nenonen