Resepti: Suklainen kookos-mustikka raakakakku
Tässä helppo ja herkullinen raakakakkuohje. Sukainen kookos-mustikka raakakakku on oiva herkku vaikkapa kevään valmistujaisiin. 

  Pohja
1 ½ dl Erilaisia pähkinöitä (esim. Foodin luomu saksanpähkinää, hasselpähkinää ja pekaanipähkinää
12kpl kivettömiä taateleita
½ dl Luomu kaakaovoi (Foodin luomu kaakaovoi) 
½ dl Raakakaakao
ripaus Ruususuolaa

Kookostäyte
½ dl Erytritoli (Foodin Erytritoli
½ dl Luomu kaakaovoi (Cocovi luomu kaakaovoi
1 prk (a’400ml) Kookoskermaa
½ - 1 tl Vaniljauutejauhetta (Bourbon vaniljauutejauhe

Mustikkatäyte
300g Metsämustikoita (pakaste)
¼ dl Agavesiirappi (Foodin agavesiirappi
1 dl Luomu kaakaovoi (Cocovi luomu kaakaovoi) 
 
Valmistusohje:
  1. Pingota 20cm halk. irtopohjavuuan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista suikaleet reunoille ja kiinnitä ne esim. kevyesti teipillä vuokaan, jotta ne pysyvät reunoilla.
  2. Murskaa pähkinät tehosekoittimessa tai tehokkaassa blenderissä (tai leikkaa terävällä veitsellä rouheeksi).
  3. Murskaa tehosekoittimessa/blenderissä kivettömät taatelit (tai leikkaa ne terävällä veitsellä pieneksi).
  4. Sulata pohjan kaakaovoi vesihauteessa. Varo päästämästä kaakaovoita yli 45 asteen, sillä raakaleivonnaisten lämpötila ei saa nousta yli 45 asteen.
  5. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään.
  6. Taputtele pohjaseos irtopohjavuuan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin kookostäytteen valmistuksen ajaksi.
  7. Sulata kookostäytteen kaakaovoi vesihauteessa ja anna hetki jäähtyä.
  8. Sekoita huolellisesti kookostäytteen ainekset sulan kaakaovoin joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa esim. makeutta.
  9. Kaada kookostäyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään 2-3 tunniksi.
  10. Ota pakastemustikat (tai voit hyvin käyttää muitakin haluamiasi pakastemarjoja) sulamaan ennen mustikkatäytteen valmistusta niin että ne ovat kohmeisia/osittain sulaneita, kun alat valmistaa mustikkatäytettä. Sulata mustikkatäytteen kaakaovoi vesihauteessa ja anna hetki jäähtyä.
  11. Soseuta kaikki mustikkatäytteen ainekset tehosekoittimessa/blenderissä/sauvasurvimella. Maista ja lisää tarvittaessa esim. makeutta.
  12. Kaada mustikkatäytesose jähmettyneen kookostäytteen päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  13. Irrota kakku irtopohjavuuasta ja päästä luovuutesi valloilleen koristelussa. Käytä esim. tuoreita mustikoita ja/tai muita marjoja, kookoshiutaleita, pähkinärouhetta ja/tai syötäviä kukkia. Makoisia kakkuhetkiä! 

    -Outi Nenonen