Pohja
- 1 ½ dl Erilaisia pähkinöitä (esim. Foodin luomu saksanpähkinää, hasselpähkinää ja pekaanipähkinää)
- 12kpl kivettömiä taateleita
- ½ dl Luomu kaakaovoi (Foodin luomu kaakaovoi)
- ½ dl Raakakaakao
- ripaus Ruususuolaa
Kookostäyte
- ½ dl Erytritoli (Foodin Erytritoli)
- ½ dl Luomu kaakaovoi
- 1 prk (a’400ml) Kookoskermaa
- ½ - 1 tl Vaniljauutejauhetta (Bourbon vaniljauutejauhe)
Mustikkatäyte
- 300g Metsämustikoita (pakaste)
- ¼ dl Agavesiirappi
- 1 dl Luomu kaakaovoi
Valmistusohje:
- Pingota 20cm halk. irtopohjavuuan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista suikaleet reunoille ja kiinnitä ne esim. kevyesti teipillä vuokaan, jotta ne pysyvät reunoilla.
- Murskaa pähkinät tehosekoittimessa tai tehokkaassa blenderissä (tai leikkaa terävällä veitsellä rouheeksi).
- Murskaa tehosekoittimessa/blenderissä kivettömät taatelit (tai leikkaa ne terävällä veitsellä pieneksi).
- Sulata pohjan kaakaovoi vesihauteessa. Varo päästämästä kaakaovoita yli 45 asteen, sillä raakaleivonnaisten lämpötila ei saa nousta yli 45 asteen.
- Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään.
- Taputtele pohjaseos irtopohjavuuan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin kookostäytteen valmistuksen ajaksi.
- Sulata kookostäytteen kaakaovoi vesihauteessa ja anna hetki jäähtyä.
- Sekoita huolellisesti kookostäytteen ainekset sulan kaakaovoin joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa esim. makeutta.
- Kaada kookostäyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään 2-3 tunniksi.
- Ota pakastemustikat (tai voit hyvin käyttää muitakin haluamiasi pakastemarjoja) sulamaan ennen mustikkatäytteen valmistusta niin että ne ovat kohmeisia/osittain sulaneita, kun alat valmistaa mustikkatäytettä. Sulata mustikkatäytteen kaakaovoi vesihauteessa ja anna hetki jäähtyä.
- Soseuta kaikki mustikkatäytteen ainekset tehosekoittimessa/blenderissä/sauvasurvimella. Maista ja lisää tarvittaessa esim. makeutta.
- Kaada mustikkatäytesose jähmettyneen kookostäytteen päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Irrota kakku irtopohjavuoasta ja päästä luovuutesi valloilleen koristelussa. Käytä esim. tuoreita mustikoita ja/tai muita marjoja, kookoshiutaleita, pähkinärouhetta ja/tai syötäviä kukkia. Makoisia kakkuhetkiä!
-Outi Nenonen