Resepti: Proteiinibanaanileipä

Nutriworksurheilija, sekä voimanosto- että fitnessvalmentaja Sari loihti ihastuttavan proteiinileivän, joka kätkee sisälleen banaania ja kahta erilaista proteiinijauhetta.

Tämä on suoranainen herkku, joka maistuu taatusti koko perheelle. Lisäksi tähän saa upotettua tummuneet banaanit, joten protskubanaanileipä on loistava herkku hävikkiä vastaan. 

Sari kertoo: "Banaanileipä on mitä parhain keino ehkäistä hävikkiä, käyttämällä tummuneita banaaneita. Proteiini ja kuidut pitävät kylläisyyttä ja tasaavat verensokerin heilahtelua. Voin korvaaminen rypsiöljyllä, tekee leivonnaisista pehmeitä ja saat samalla hyviä rasvahappoja sydämelle. Sopii niin kahvipöytään, kuin treeniä ennen välipalaksi!"

Me vaihdoimme sokerin kookossokeriin ja vehnäjauhot gluteenittomaan vaihtoehtoon. Kaurajauho tai riisijauho toimii tässä myös. 

Ainekset

Ohje: 

  • Voitele suorakaiteen mallinen, litran vetoinen leipävuoka.
  • Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita joukkoon rypsiöljy, sokeri, siirappi ja kananmuna.
  • Sekoita muut kuivat aineet keskenään, paitsi proteiinit ja kaakao, ja kääntele taikinaan.
  • Jaa taikina kahteen. Sekoita toiseen (siivilöity) kaakao ja suklaa soijaproteiini ja toiseen vaniljahera.
  • Sekoita taikinat varovasti keskenään, niin saat  raitoja. Kaada taikina vuokaan.
  • Paista banaanileipää 175-asteisen uunin keskitasolla 50 minuuttia. Peitä leipä tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu liikaa.
  • Anna banaanileivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Tarjoa banaanileipä esimerkiksi pähkinävoin kanssa.