Ravintolisät dieetin tukena

Treeni ja terveellinen ruokavalio ovat painonhallinnan A ja O. Kun kaipaat pisteen i:n päälle dieettisi viimeistelyyn, nappaa ravintolisät avuksi. 

Liikunta dieetillä

Harrasta liikuntaa mistä pidät. Kokeile rohkeasti eri lajeja ja hurahda uuteen lajiin täysillä. Uskalla olla huono. Aluksi kukaan ei ole mestari, eikä tarvitse. Innostu liikunnan riemusta. 

Jos ylipainoa on paljon, aloita kävelyllä, kokeile uintia tai vesijuoksua. Ne ovat kaikki nivelystävällisiä lajeja. Jooga ja pilates sopivat myös yleensä todella hyvin. Kaikki liikunta on hyvästä eikä huonoja lajeja ole. 

Liiku joka päivä. Keho tarvitsee liikettä voidakseen hyvin. 

Ravinto dieetillä 

Painonhallinnassa tärkeää on, että syö hyvin ja riittävästi. Jokainen ateria sisältää riittävästi hyvälaatuista proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa. 

Proteiini painonhallinnassa

Proteiini edistää lihasten kasvua ja säilymistä. Se antaa hyvää energiaa keholle ja estää lihaskatoa, kun halutaan pudottaa painoa. 

Hyviä proteiinin lähteitä ovat mm. kala, kananmuna, äyriäiset, kana, liha, maitotuotteet, tofu ja muut soijapohjaiset elintarvikkeet, linssit, pavut ja herneet. Jotain proteiinin lähdettä tulisi nauttia jokaisella aterialla. 

Erittäin helppo tapa lisätä hyvälaatuista proteiinia ravintoon on proteiinijauhe. Paras aminohappokoostumus on heraproteiinissa. Heran maku on tuttu maidosta. Se maistuu todella hyvältä ja antaa keholle annoksessa reilut parikymmentä grammaa hyvälaatuista proteiinia lihasten rakennusaineeksi hyvin pienellä kalorimäärällä. Vegaaneille löytyy loistava vaihtoehto, kasviproteiinijauhe. 

Proteiini pitää myös hyvin nälkää. Siksi proteiinijauheet toimivat dieetillä erittäin hyvin. 

Rasva painonhallinnassa 

Elimistö tarvitsee rasvaa voidakseen hyvin. Rasva, mitä ihminen tarvitsee sisältää hyviä rasvahappoja. Niitä saadaan juoksevista, luonnollisista kasviöljyistä ja rasvaisen kalan sisältämästä öljystä. Rasvahappovalmisteet toimivat monipuolisen ruokavalion tukena. 

Hiilihydraatit painonhallinnassa 

Hiilihydraatit ovat tärkeää polttoainetta keholle. Niiden lähteet ovat moninaiset. Täysjyvävilja, kasvikset, hedelmät ja marjat sisältävät kukin hyviä, kuitupitoisia hiilihydraatteja vatsan hyvinvointiin. Kivoja vaihtoehtoja täysjyvätuotteille ovat myös palkokasveista valmistetut pastat, jotka sisältävät paitsi hyviä hiilihydraatteja myös paljon proteiinia. 

Lisäravinteet painonhallinnan tueksi 

Kun liikunta on kunnossa ja syödään riittävästi ja hyvin, voidaan lisätehoa hakea ravintolisistä. Ne tuovat sen viimeisen silauksen kaiken muun lisäksi ja voivat parhaimmillaan olla tehokas apu. 

Ateriankorvikkeet painonhallinnassa

Ateriankorvikkeet sisältävät ravintoaineet tiiviissä muodossa. Niillä voi korvata aterian helposti ja terveellisesti. Ateriankorvikkeita on saatavana monessa eri muodossa, joista suosituimpia ovat jauheet, jotka sekoitetaan veteen. 

VLCD eli Very Low Calory Diet valmisteet (Nutrilett ja Easy Diet) on tarkoitettu ylipainon hoitoon. 

Rasvanpolttajat dieetillä

Fat burn nimeä kantavat lisäravinteet sisältävät eri luonnon raaka-aineita dieetin tueksi. Usein ne sisältävät vihreää teetä, vihreää kahvia, cayanne- ja mustapippuria, jodia, kromia sekä kofeiinia ja/tai muita piristäviä ja aineenvaihduntaan myönteisesti vaikuttavia ainesosia. Erittäin suosittu aminohappo dieetillä on l-karnitiini

CLA

CLA on rasvahappo, joka erityisen koostumuksensa vuoksi on suosittu ravintolisä dieetin tukena.

Vihreä tee dieetti

Vihreä tee sisältää epigallokatekiinigallaattia eli lyhyemmin EGCG, joka on vahva antioksidantti. Vihreän tee on erinomainen ja luonnollinen ainesosa dieetin tueksi. Sen hyödyt saa juomalla vihreää teetä tai vahvempaa matcha teetä, jossa nautitaan koko vihreän teen lehti eikä vain hauduteta sitä vedessä, tai kätevästi ravintolisäkapselina. 

Nesteenpoistajat dieetillä 

Kun jalkoja turvottaa, voi Salt Balans tai Nestemin tyyppisistä tuotteista olla apua. Ne sisältävät sekä tuttuja mineraaleja kuten kaliumia ja magnesiumia, jotka edistävät normaalin nestetasapainon ylläpitoa kuin luonnon raaka-aineitakin kuten rautamyrttiä, nokkosta ja koivua, jota on käytetty perinteisesti, kun olo tuntuu turvonneelta. 

Vähäkaloriset tuotteet

Kun syödään vähemmän kaloreita kun kulutetaan, paino tippuu. Aminopörssin vähäkaloriset tuotteet ovat sokerinkorvikkeita kuten stevia ja erytritoli pohjaisia valmisteita, jotka tuovat toivottua makeutta ilman turhia kaloreita. Ne sopivat myös ketoruokavaliota ja VHH-ruokavaliota noudattaville. 

Liiku ja syö hyvin ja voi hyvin! 

Syö hyvin, monipuolisesti ja terveellisesti ja nauti liikunnasta. Muista, että satunnainen suklaapatukka ei mitätöi dieettiä vaan voi jopa tehdä mielelle hyvää.  

Nappaa Aminopörssistä tuotteet terveellisen elämäntavan ja dieetin tueksi. 

Tervetuloa meille. Autamme mielellämme tuotteiden valinnassa.