Resepti: Raakasuklaaherkut

Tämä resepti vaan niin toimiva helppoudellaan ja herkullisuudellaan. Se sisältää hyviä kuituja taateleista ja psylliumista, antioksidantteja raakasuklaasta ja proteiinia ja rasvoja maapähkinävoista ja Cashew-pähkinöistä. Jauhoton, maidoton ja gluteeniton herkku ei sisällä lisättyä sokeria, jos valitset levitteeksi sokeroimattoman Herkkuisan. Tavallisessa Herkkuisassa toki sokeria on raakasuklaan lisäksi. 

Teen tätä itse pakastimeen ja nautin kahvin kanssa. Yksi pala riittää täysin makeannälkään ja siitä saa hyvää energiaa jatkaa töitä. 

Raakasuklaaherkut (gluteeniton, maidoton, viljaton, vegaaninen)

Kaada kiehuva vesi taateleiden päälle niin, että ne peittyvät kokonaan ja anna jäähtyä. Kun taatelit ovat pehmenneet, kaada vettä pois. Surauta sauvasekoittimella massa aivan sileäksi. Itse käytän sekoitusastiana Nutri Works shakeria, sillä se on korkea, eikä sauvasekoittimen käytön aikana roiskuta taatelimassaa minnekään.

Lisää sekaan maapähkinätahna ja lusikallinen kuitujauhetta esim. Foodin psylliumia. Se sitoo massan yhteen. Sekoita lusikalla aivan tasaiseksi. 

Levitä massa leivinpaperille niin, että taitat leivinpaperin puoliksi. Laita massa toiselle puolelle leivinpaperia ja käännä toinen puoli sen päälle, jolloin saat helposti paineltua massan tasaiseksi, neliönmuotoiseksi levyksi. Murskaa Foodinin Cashew-pähkinät pieneksi ja ripottele massan päälle. 

Sulata Herkkuisaa vesihauteessa ja levitä se koko jutun päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa neliönmuotoiskisi paloiksi ja nauti sellaisenaan tai pensasmustikoiden kanssa! 

Herkut kannattaa laittaa pakastimeen. Kun haluat nauttia jälleen palan, ota se pois pakastimesta ja anna sulaa hetki. Parhaimmillaan nämä ovat jääkaappikylmänä.  

ps. Toimiva vinkki äitienpäiväherkuksi!