Proteiinijauheen käyttövinkkejä

Laadukas proteiinijauhe on hyvänmakuista, kun sen sekoittaa veden kanssa sekaisin shakerissa. Tämä on yleisin ja hyvin suosittu tapa. 

On kuitenkin valtavasti muitakin tapoja nauttia proteiinijauhetta ja lisätä proteiinin saantia. Sen hyödyt ovat kiistattomat. 

Proteiini edistää lihaskasvua ja lihasten ylläpitämistä ja auttaa painonhallinnassa, kun nälkä ei pääse heti yllättämään. Siksi siitä on hyötyä ihan kaikille: niin liikkujille, painonhallintaan kuin iäkkäämmillekin lihaskadon ehkäisemiseksi. 

Proteiinia joka aterialla! 

Jokainen on varmasti kuullut, että proteiinia tulisi nauttia jokaisella aterialla, jotta ateria sisältää riittävästi makroravinteita: hiilihydraattia, rasvaa ja proteiinia. Toisin sanoen pelkkä leipä voilla tai omena ei pidä kovin pitkään nälkää. Sen sijaan, kun voileivän päälle laittaa leikkelettä, tofua, juustoa tms. proteiinipitoista, pysyy nälkä pitempään loitolla. 

Aina tämä ei ole mahdollista. Proteiinin nauttiminen sen sijaan kyllä. Tässä muutamia helppoja vinkkejä proteiinijauheen käytöstä. Jokainen resepteistä on hyväksi todettu. 

Proteiinishake + hedelmä + pähkinöitä 

Nappaa omena, vähän pähkinöitä ja proteiinijauhe shakeriin mukaan. Lisää shakeriin vesi, ja täysipainoinen: proteiinia, hiilihydraattia ja rasvoja sisältävä annos on valmis. 

Vinkin antoi Fitnessurheilija Justiina, ja käytössä hänellä oli tässä Nutri Works Iso worX low lactose appelsiini-suklaaproteiinijauhe.

Proteiinijugurtti ja proteiinirahka

Sekoita kreikkalaiseen jugurttiin tai maustamattomaan juguttiin omaa lempiproteiinijauhetta! Vanilja toimii tässä loistavasti. Lisää päälle pähkinärouhetta esim. Cashewpähkinöitä ja marjoja esim. mustikoita tai vadelmia. 

Vinkin antoi pilates- tanssi- ja joogaopettaja Fatima ja käytössä hänellä oli tässä Nutri Works Iso worX lactose free proteiinijauhe vaniljan makuisena. 

Fitnessurheilija Ulpu sekoittaa hedelmäbowlin lukuisiin hedelmiin maustamattoman jugurtin sekaan annoksen Nutri Works Whey worX vaniljanmakuista proteiinijauhetta. 

Proteiinimurot, helppoa ja herkullista! 

Proteiinimurot ovat kerrassaan mahtava idea! Sekoita annos proteiinijauhetta shakerissa maitoon tai veteen. Kaada seos murojen tai myslin joukkoon. 

Vinkin antoi fitnessurheilija Tanja ja käytössä hänellä oli Nutri Works Iso worX suklaanmakuinen proteiinijauhe. 

Proteiiniletut  - klassikko toimii aina

Proteiiniletut on melkeinpä jo klassikko. Hurauta sauvasekoittimella sekaisin 1 banaani, annos maustamatonta proteiinijauhetta ja kaksi kananmunaa sekaisin. Paista pannulla öljyssä.

Vinkki: Jos haluat, voit kokeilla myös maustettua proteiinijauhetta! 

Proteiinijäätelö 

Proteiinijäätelö on superherkullista ja laadukkaan proteiinijauheen kanssa valmistuu ilman jäätelöissä mukana olevia lisäaineita. Sekoita keskenään: 300g raejuustoa, 1 purkki kreikkalaista jugurttia ja annos vaniljan makuista proteiinijauhetta. Vatkaa sekaisin ja laita pakkaseen. Voi tehdä jäätelökoneessa. 

Vinkin antoi pilates- tanssi- ja joogaopettaja Fatima ja käytössä hänellä oli tässä Nutri Works Iso worX lactose free proteiinijauhe vaniljan makuisena. 

Proteiinismoothie nopea ja helppo aamupala! 

Proteiinismoothie on helppo tapa nauttia kaikkea herkullista ja hyvää kerralla. Sekoita pari dl mustikoita, banaani, loraus maitoa tai kauramaitoa, annos proteiinijauhetta sekaisin tehosekoittimessa. Lisää lusikallinen pähkinävoita. Nauti! Vaniljanmakuinen Nutri Works Iso worX proteiinijauhe toimii tässäkin loistavasti ja Aminopörssin yrittäjä nauttii vähän vaihdellen tätä proteiiniherkkua usein. 

Leivontavinkki: Kokeile korvata osa jauhoista proteiinijauheella. Saat leivonnaisiin lisää proteiinia helposti ja herkullisesti! 

Kaikki vinkit ovat meidän yhteistyöurheilijoiden käsialaa ja hyväksi todettuja. Kaikissa resepteissä on ollut käytössä meidän oman, kotimaisen Nutri Works brändin laadukkaat proteiinijauheet.

Tervetuloa meille.