Otevoimaharjoittelu

Otevoimaharjoittelu on tehokasta ja hyödyllistä treeniä sormilihaksille. Vahvasta gripistä on hyötyä niin tavallisessa arjessa kuin lähes kaikissa treeneissäkin! 

Otevoimailu sopii lajina ihan kaikille ja kaiken ikäisille. 

Mutta pieni varoitus..

Otevoimatreeni innostaa jopa niin paljon, että jäät tähän lajiin koukkuun! Niin meille kävi!

Tässä muutamia suosittuja ja hyväksi todettuja otevoimatreenejä, jotka voit suorittaa yksin tai haastaa kaverin mukaan treeniin. 

Hyviä otevoimaharjoituksia 

Legendaarisin, tunnetuin ja suosituin on ehdottomasti IronMind Captains of Crush käsipuristin. Tässä treenissä riittää haasteta aivan kaikille, sillä vahvimman puristimen on sulkenut alle 10 ihmistä koko maailmassa.

Oikeat Iron Mind Captains of Crush sulkemisen suoritusohjeet löydät tästä. 

IronMind Hub on koukuttava otevoimakahva, joka toimii erinomaisena puristusvoiman testinä. Kahvaan lisätään karabiinerillä ja lataustapilla painoja, jonka jälkeen pääsee testaamaan niin maksimivoimaa kuin pitovoimaakin. Tässäkin lajissa kisastaan, ja kisaohjeet löydät tästä.

IronMind Rolling Thunder Revolving Deadlift Handle pyörivä maastavetokahva on loistovalinta isomman käden grippivoimaan. Erityisen hyvin se toimii kädenvääntöä harrastavilla. Kuten Hubissakin, maastavetokahvaan lisätään painoja ja sitten nostamaan kahvan pysyessä yhdensuuntaisena. 

IronMind brändissä mahtavaa on myös oman tason kehityksen seuraaminen. Tsekkaa miten maailman vahvimmat nostavat ja mihin suomalaiset yltävät. Vertaa sitten omaan tasoosi! Mihin sijoitut?

Jotta tasapaino otevoimaharjoittelussa pysyy, puristuksen lisäksi on pakko myös avata. Tässä toimii superhyvin Expand your hands Bands, IronMind kymmenen eri vahvuista vastusnauhaa. Jos tällä välineellä huoltaa grippivoimaa alusta asti, ei kuntoutusta tarvita. Siihen tämä tuote sopii kuitenkin myös loistavasti.

Missä ja milloin vain käytettäväksi sopii IronMind Egg. Puristele ennen treeniä lämmittääksesi lihakset tai kehitä vaikkapa leffaa katsoessa puristusvoimaasi tällä helpolla ja kestävällä välineellä. Jos koiranpentu ei saa palloa leikkeihinsä, tuote kestää käyttöä niin kauan kuin sitä jaksat puristella. 

Kiipeilijän otevoimaharjoittelu

Perinteisesti kiipeilijät ovat roikkuneet otelaudoista. Jos haluaa lisää tehoa hommaan, voi käyttää dippivyötä ja levypainoja nostamaan omaa elopainoa. Erilainen paino tuo erilaista ärsykettä sormille.

Nykyisin suositellaan myös kiipeilijöille erilaista otevoimatreeniä perinteisen roikunnan vuoksi. Vastakkainen liikerata eli nosto, toimii erilaisena harjoituksena, vaikka samat lihakset ovatkin osittain töissä. Nostossa selkä-, ja hartialihakset ovat huomattavasti vähemmällä kuormituksella kuin roikunnassa, painoa voidaan vaihdella vieläkin monipuolisemmin ja erilaisia pito-otteita on helppo harjoitella erilaisten välineiden avulla. 

Kaiken lisäksi erilainen nostotreeni ei rasita samalla tavalla kuin roikunta. Sen ansiosta et ole aivan poikki otevoimatreenin jälkeen vaan siitä on enemmän hyötyä itse kiipeilyyn. 

Yksi meidän suosikeista on MTIdean puusta valmistettu Crimps. Siinä on erilaiset kolot, joten otetta voi vaihtaa. Voit käyttää 2 sormen, 2 sormen, 4 sormen kahta erilaista ja pinch-otetta. Tällä välineellä kehityt! 

Kiinnitä köyteen painot tai lisää painoa näppärästi loadin pin lataustappiin esim. Kavuta Loading Pin.

Otevoimailijan lämmittely ja lihashuolto

Kuten kaikissa muissakin lajeissa, myös otevoimassa lämmittely ja lihashuolto on tärkeää. Lämmittelyyn toimii loistavasti IronMind Egg ja vastakkaisten lihasten huoltoon Expand your hands Bands. Ennen treeniä kannattaa myös availla ja sulkea sormia ja pyöritellä ranteita molempiin suuntiin.

Käsivarsia kannattaa myös heilutella ja olkapäitä pyöritellä molempiin suuntiin. Kävely, kevyt juoksu, hyppiminen vaikkapa hyppynarulla, askelkyykyt, ym. lämmittävät koko kehoa myös ennen otevoimatreeniä. 

Kun aloitat nostamisen, aloita aina pienemmillä painoilla ja etene kohti suurempia. Samoin pidoissa, pidä ensin lyhyempi aika ja pidennä aikaa vasta sitten. Jos treenaat pitovoimaa, voit tehdä lyhyitä nostoja pienemmillä painoilla myös lämmittelyyn. 

Kevyt venytys on helppo toteuttaa nappaamalla kämmenestä/sormista kiinni ja kääntämällä rannetta. Tämä venyttää hyvin kyynärvarren lihaksia. Tee myös vastaliike toiseen suuntaan. Lacrosse hierontapallo on myös erinomainen lihashuoltaja. Pyörittele sitä kämmenen alla, ranteessa ja kyynärvarsissa ja saat veren kivasti kiertämään. 

Aminopörssin otevoimavalikoima on paras

Löydät meiltä Suomen parhaan IronMind valikoiman ja lisäksi valtavasti muita otevoimavälineitä. Laajennamme valikoimaamme jatkuvasti asiakkaiden toiveiden mukaan. 

Kestävät tuotteet kestävät treeniä ja aikaa. Niiden lisäksi tarvitset vain mankkaa ja paljon suomalaista sisua, ja treeni voi alkaa. 

Hyviä treenejä!