IronMind Hub otevoimatreenissä

Otevoimatreeni on hauskaa ja tehokasta yhteistä tekemistä. Erityisen mukavan siitä tekee se, että jokainen treenaaja voi treenata omalla tasollaan. Ja kaiken lisäksi tätä grippitreeniä voi tehdä yhdessä. 

Mehän nyt innostuttiin tästä valtavasti. Päädyimme testaamaan grippivoimaa molempien käteen sopivalla IronMind Hub grippivoimavälineellä. 

Lisätietoa IronMind Hubista

IronMind esitteli HUB-otevoimavälineen vuonna 1990. Sen avulla voit rakentaa ja testata puristusvoimaa perinteen mukaisesti.  Liitä IronMind Hub lataustappiin karabiinerillä ja lisää painoja oman voiman mukaan. 

Hubiin tartutaan kaikilla sormilla ja sormet asetetaan aivan Hub:n alaosaan. Parasta on, jos voi käyttää Olympic Loading Pin ja IronMind karabineriä, johon levypainot lastataan. Silloin nimittäin nostaessa ei tule ikävää painojen lonksumista vaan saa nostettua parhaan mahdollisen tuloksen. 

IronMind Hub otevoimakisoissa

Koska Hub kisataan maailmanlaajuisesti, säännöt ovat selkeät ja yksiselitteiset ja vain silloin tulos on verrattavissa maailman otevoimamestareihin. Näitä sääntöjä voi toki soveltaa harjoiteltaessa kotona ja testatessa, mikä paino minulla nousee! 

  1. The IronMind Hub pitää olla alkuperäinen ja oikea IronMind Hub. Sitä ei ole saanut muokata millään tavalla.  
  2. Mankkaa saa käyttää nostokädessä, mutta nestemankan käyttö on kielletty
  3. Painot ripustetaan IronMind Olympic Loading Pin ja karabiinin avulla. Maailmanennätysyrityksen kokonaispaino sisältää varusteet ja painot. Kisoissa levyt on joko kalibroitava tai ne voidaan punnita todistetussa vaa'assa.
  4. Nostaja käynnistää noston niin, että nostokäden kaikki 5 sormenpäätä koskettavat Hubin pohjassa olevaa levyä. On sallittua, että sormet pyörivät jonkin verran tästä asennosta noston aikana, mutta Hubista kiinni pitäminen ikään kuin ovenkahvaan tarttuminen ei ole sallittua. Hubin on pysyttävä suunnilleen yhdensuuntaisena maan kanssa. Muutoin kuin satunnaisesti kosketus, käsi tai Hub ei saa koskettaa vartaloa ennen kuin nosto on valmis – käden tai Hubin vetäminen ylös "jalkaa pitkin" ei ole sallittua.
  5. Nostajan on suoristettava itsensä kokonaan (selkä pystyssä, jalat ja lantiot lukittuina). nostajan on seisoessaan suorassa Hub kädessä 1 sekunti ennen kuin hän saa alas signaalin erotuomarilta, ja sen jälkeen hänen on palautettava paino maahan. Nostajan käsi pitää olla Hubilla kunnes paino lepää lattialla. 
  6. Kilpailutilanteissa nostajalle annetaan 1 minuutti noston suorittamiseen. Sen aikana ei ole rajoitettua kuinka monta kertaa nostaja voi yrittää suorittaa noston loppuun.

IronMind Hub voit tilata meiltä, kotimaisesta Aminopörssistä. Lataustappi löytyy tästä linkistä. 

Hubin hallitseva miesten maailmanmestari on tällä hetkellä suomalainen Harri Tolonen 44,8 kg ennätyksellään. Naisten maailmanmestari on Anzhela Kulagina 28,51 kg nostolla. Erikseen IronMind nettisivuilla mainitaan, että hallitseva naisten maailmanmestari on 60kg painava ja 161 cm pitkä. 

Nostoja ja treeniä varten kannattaa varata tila, jossa kolahdukset eivät haittaa. Me treenaamme aina ulkona ja hiekalla. 

Tervetuloa parhaille otevoimavälineiden ostoksille meille, kotimaiseen Aminopörssiin.