Miten säilyttää treeni-into?
Tammikuu on kuntosalien, joogasalien, jumppatuntien, uimahallien – kaikkien liikuntapaikkojen täyttymisen kulta-aikaa. Yhä useampi aloittaa tammikuussa uuden elämän ja sen myötä liikunnan. Se on loistavaa! Valitettavasti into usein lopahtaa jo hiihtolomaan mennessä. Miten tämän voisi estää?
 
Intoa pitää yllä esimerkiksi ystävä. Yksi hyvä keino on sopia liikuntatreffit kaverin kanssa. On paljon vaikeampi peruuttaa liikuntatreffit ystävän kuin ainoastaan itsensä kanssa. Vai mitä? Liian paljon liian nopeasti voi johtaa myös rasitusvammoihin tai jopa loukkaantumisiin. Siksi liikuntakalenteri on syytä tehdä järkeväksi ja tottumattoman liikkujan tulisi aloittaa pikkuhiljaa treeniaikaa lisäämällä. Kuntosalien omista tai yksityisistä Personal Trainereistä voi olla suuri apu tottumattomalle liikkujalle oman liikuntakalenterin suunnittelussa. 

Oikeanlainen, monipuolinen ravinto auttaa sekin jaksamaan ja estää sudennälän kotiin tulessa. Kun jääkaapissa on järkevää, hyvää syömistä eikä se notku herkkuja, on helpompi syödä oikein. Kun treenin aikana nauttii oikeanlaisia lisäravinteita, treeniin saa lisää potkua, jaksaa paremmin ja treenistä saa enemmän irti. Näin on myös helpompi tehdä oikeita valintoja kaupan kautta kotiin suunnistaessa.

Mitä lisäravinteita olisi sitten hyvä nauttia? Tähän ei toki ole yksiselitteistä vastausta vaan kaikki riippuu yksilöstä ja treenistä. Moni aloittaa suosituilla proteiinilisillä, jotka on helppo lisätä vaikkapa smoothien joukkoon tuoden aamupalaan lisää hyvänlaista energiaa. Osa taas sekoittaa protskun kätevästi shakerissa veteen välipalana, jolloin iltapäivän treenit sujuvat paremmin töiden jälkeen. Proteiinin lähteitä löytyy aina tavanomaisesta heraproteiinista erilaisiin kasvipohjaisiin vaihtoehtoihin asti. Jos siis vegaaninen tammikuu on tällä hetkellä menossa, se ei missään nimessä poissulje lisäravinteiden käyttöä. Osa kokee saavansa riittävästi kaloreita, mutta kaipaa hyviä aminohappoja treenin tueksi. Silloin EAA ja BCAA-aminohapot ovat loistava valinta. Niitä voi nauttia helposti jääkylmään veteen sekoitettuna juuri ennen treeniä tai sen jälkeen. Samalla tulee juotua enemmän, mistä on toki hyötyä aineenvaihdunnalle.

Näiden lisäksi markkinoilla on erinomaisia lisäravinteita ennen treeniä eli pre-workout tuotteita sekä treenin aikana käytettäviä intra-tuotteita. Käytännössä pre-workout tuotteet sisältävät erilaisia aminohappoja, joista voi olla hyötyä treenissä. Ne sisältävät usein esimerkiksi beeta-alaniinia, jolla voi olla myönteinen vaikutus suorituskyvyn parantamiseen lyhyissä ja keskipitkissä suorituksissa. Lisäksi pre-workout tuotteet sisältävät monesti kofeiinia. Intra-valmisteet puolestaan koostuvat pitkälti aminohapoista, jotka parantavat suorituskykyä, nopeuttavat palautumista ja edistävät lihaskasvua sekä kivennäisaineita, jotka palauttavat hikoilun myötä menetettyjä suoloja takaisin kehoon. Pre- ja intra tuotteet ovat ennen kaikkea käteviä, valmiiksi räätälöityjä sekoituksia, mistä on helppo aloittaa.

Treenivaatteita ja -välineitä ei tulisi lainkaan vähätellä. Hyvillä välineillä treeni yksinkertaisesti sujuu paremmin. Tämä koskee paitsi lenkkareita yhtä lailla liukumatonta joogamattoa, veden kylmänä säilyttävää juomapulloa, tukevaa treenitoppia kuin kosteutta pois siirtäviä treenitrikoitakin. Kun treenivälineet ja vaatteet on päivitetty, on myös paljon mukavampi suunnistaa urheilemaan.

On fantastista, että erikoisliikkeiden ammattitaitoiset asiakaspalvelijat auttavat juuri sinun tarpeitasi vastaavien tuotteiden valinnassa. Sen lisäksi oman lähtö- ja kehitystilanteen seuranta esimerkiksi INBODY-mittauksilla antaa selkeän kuvan treenin tehokkuudesta ja toimivuudesta. Hyvä, luottamuksellinen asiakaspalvelu luo mahdollisuuden pitkäaikaiselle asiakassuhteelle ja motivoi sekin treenaamaan. Jo pelkästään tästä syystä kannattaa suunnata Aminopörssiin ostoksille.

Tammikuu - uusien mahdollisuuksien kuukausi. Nyt vain ylös, ulos ja treenaamaan!