Kiipeilytuotteiden valinta

Rakastan kiipeilyä. R-A-K-A-S-T-A-N!

Aluksi kiipesin mieheni mukana satunnaisesti ja pitkään kutsuinkin itseäni sunnuntaikiipeilijäksi. Se oli loistavaa vastapainoa joogaopettajan työlleni jo pelkästään siksi, että kiipeilystä sain voimaa. Tämä voima näkyi suoraan joogaharjoituksessani, sillä voimaa vaativat asanat alkoivat sujua sitä paremmin, mitä enemmän kiipeilin. 

Aluksi minulle tärkeintä kiipeilyvarusteissa oli se, että ne olivat mukavat. Niinpä valitsin erittäin mukavat La Sportivan Tarantula kiipeilykengät itselleni vuosi toisensa jälkeen. Ne tuntuvat jalassa miellyttävältä ja riittivät minulle hyvin, kun kiipeisin lähinnä kutosen reittejä. 

Kun innostuin köysikiipeilystä, alkoi myös boulder sujua paremmin. Samalla huomasin, että kengät voisivat olla tarkemmat. Pitkän harkinnan jälkeen hankin tarkemmat kiipeilykengät, jotka eivät olleet ihan niin mukavalta tuntuvat tossut jalassa kuin aiemmin. Valitsin kengiksi Tenayan Mastia -kengät. Ja jo alkoi tapahtua! Tarkan askeleen myötä opin luottamaan jalkoihin enemmän ja niinpä vain kuukauden kiivettyäni näillä kengillä kiipesin jo seikan reittejä niin boulderissa kuin köydelläkin. 

Siksi sanoisin näin.

Jos kiipeät harvoin ja ilman sen suurempia etenemistavoitteita, hanki mukavalta tuntuvat kiipeilykengät. La Sportivan Tarantula on tähän hyvä valinta. Nämä kengät toimivat aloittelijoilla ja niillä pärjää hyvin - ainakin ensimmäisen kengän keston ajan. Jos alat innostumaan lajista kunnolla, nappaa mukaasi tarkempi, ja napakka kenkä. Tulet varmasti nauttimaan suunnattomasti kengän pidosta ja kehityksestä. 

(Sisä)kiipeilijän must have tuotteet:

  • Kiipeilykengät - omat kengät ovat jo henkilökohtainen hygienia-asia. Kengät kestävät kiipeilyn useudesta ja kiipeilypaikasta riippuen noin vuoden. Sitten onkin aika ostaa uudet ja miettiä samalla oma kiipeilytavoite.   
  • Mankka - ilman makkaa ei kiipeilystä vain tule mitään..
  • Mankkapussi, jos kiipeät köydellä - pian huomaat, että siitä ei tule yhtään mitään ilman. Kätevä mankkapallo Ball menee sujahtaa näppärästi mankkapussiin ja kestää pitkään. 
  • Valjaat - tämä on turvallisuusasia. Omat valjaani ovat nämä Women's Momentum Harness ja koska olen pieni, valitsin kooksi pienimmän mahdollisen eli S.

Aminopörssin valikoimassa on kattavasti kaikki, mitä kiipeilyyn tarvitset. Kenkä kannattaa tulla sovittamaan myymälään aukioloaikana. Muut tuotteet saat näppärästi myös tilattua online. 

Tervetuloa meille.

Kirjottajana on Aminopörssin Katja 

ps. Pienelle lapselle/ kiipeilyä aloittelevalle lapselle parhaat ensimmäiset kiipeilykengät: pehmeät ja mukavat ovat Kid's Momentum kiipeilykengät. Kouluikäisellä tyttärelläni, joka kiipeää tavoitteellisesti on Oasi LV-kengät. Aikuisten kengistä löytyy siis aivan yhtä lailla tarkkoja ja erinomaisia kenkiä taitaville lapsille.