Huippuopettaja Fatiman lisäravinteet

Suomen suosituin baletti-, jooga- ja pilates-opettaja - 38 vuoden kokemuksella - Fatima Witick kertoo, mitkä lisäravinteet ovat hänellä käytössä. 

Fatima on huippuammattilainen, kaikkien Suomen tanssi- pilates ja joogaopettajien suuresti arvostama ja oppilaiden suosikkiopettaja. Hän painottaa, että ravitsemus ei ole hänen ammattinsa. Fatima kertoo ainoastaan siitä, mitkä tuotteet ja tavat toimivat hänellä ja suosittelee ainoastaan niitä ravinteita, mitkä ovat hänellä käytössä. Hän myös korostaa, että jokainen on yksilö ja yksilön täytyy löytää ja tehdä omat valintansa, mitkä toimivat juuri hänellä. 

Tässä lyhyet katkelmat Fatiman postauksista, mitä hän itse käyttää. Lainaukset ovat lyhyitä katkelmia Fatiman postauksista. Postaukset löydät kaikki Aminopörssin instagramista @aminoporssin #fatimavinkki tarinoita lukemalla. 

Mutta päästetään Fatima ääneen. 

PROTEIINIJAUHE: Nutri Works Iso worX heraproteiini vaniljan makuisena

"Syön yleensä 3 pääateriaa: Aamupala, lounas, illallinen. Näiden lisäksi 1-2 välipalaa. Syön lähes päivittäin jonkun jälkiruoan/herkun, esim pieni jäätelö/pulla/leivos/suklaa."

"Suosittelen proteiinilisää (erityisesti jos olet kasvissyöjä/vegaani)"

"Itse käytän Nutri Works Iso worX vaniljanmakuista heraproteiinia päivittäin. Laktoositon, vatsaystävällinen! Sekoitan kreikkalaiseen jugurttiin +hedelmää/marjaa, kuin jäätelöä! Helppo lisätä esim. smoothieen."

VITAMIINIT JA MINERAALIT:  Nutri Works Strong Vitamin D Oliiviöljykapselissa ja Nutri Works Vitamin C-jauhe, Nutri Works ZMA ja Nutri Works Magnesium Citrate -jauhe

"Suomessa me tarvitsemme D-vitamiinilisää, erityisesti pimeänä vuodenaikana. Viisaat kehottavat erityisesti vaihdevuosien aikana naisille extra d-vitamiinia. Itse syön extra D:tä päivittäin. "Tykkään Nutri Works c-jauheesta, sekoitan sitä nesteytysjuomaan."

Fatima kertoo, että käyttää C-vitamiinia vastustuskyvyn tueksi. 

"Itselleni magnesiumlisä on hyvin tärkeä. Otan joka ilta Nutri Works ZMA:ta ja magnesiumsitraattijauhetta, sekoitan tilkkaan vettä. Nämä magnesiumtuotteet auttaneet minua nesteytysjuomien lisäksi eniten pääsemään eroon krampeista! Vahva suositus!"

ELEKTROLYYTTIJAUHEET: Nutri Works Electrolyte Berry Lemon ja Hydra worX Orange -maussa. 

"Nesteytyksen tärkeyttä en voisi liikaa korostaa. Kaikki tuntemani pätevät henkilöt suosittelevat: lihaskunto, nesteytys, ravinto. Nyt puhutaan nesteytyksestä! Juo vettä. Minä juon vettä. MUTTA pelkkä vesi riitä, minulle ei riittänyt. Pitää syödä vihanneksia, kasviksia, hedelmiä &marjoja. Kyllä. Minulle näiden syöminen on jokapäiväistä rutiinia, eikä sekään auttanut kramppeihin kun vaihdevuosioireeni alkoivat. Se mikä auttoi oli nesteytysjuomat joissa on elektrolyyttejä. "

"Muistan kun join 1. kerran Aminopörssistä ostettua Firmitas nesteytysjuomaa (viimeinen kuva). Tuntui kuin sillä hetkellä kaikki lihakseni olisivat huutaneet ”kiitos!” Tämä juoma sisältää myös suolaa mitä minun kehoni tarvitsee. Kun aloin juomaan työpäivinä, työni on hyvin fyysistä, niin krampit & lihaskivut vähenivät selkeästi. Nykyään juon eniten Aminopörssin Nutri Works kaloritonta Electrolyte worx juomaa. Juon tätä joka päivä. Juoman annoksen voi ottaa 1-3 kertaa päivässä. Juon hellepäivinä kesällä, join kuumeessa. Vahva suositus tälle juomalle. Jos heräät aamulla päänsärkyyn, olet mahdollisesti kuiva. Ota tätä juomaa heti aamulla. Juon myös Nutri Works Hydra worx juomaa, jossa on mukana hiilihydraatteja, sopii päiviin kun liikkuu enemmän, tätä on myös ilman makua, itse tykkään appelsiinista.
Pelkkä vesi ei riitä. Pätee erityisesti jos hikoilet paljon, sinulla on kramppeja, suonenvetoa, liikut paljon, on kuuma sää, saunan jälkeen jne. Ja suosittelen myös vaikka et liikkuisi. Keho tarvitsee elektrolyyttejä!!!

Fatima "Ja kertaan vielä tähän:

  • Lihaskunto! Mikään ei korvaa lihaskuntoa. Liiku! Voima on niiiin tärkeää!
  • Nesteytys! Paljon vihanneksia, hedelmiä, marjoja, vettä ja nesteytykseen elektrolyyttejä, vahva suositus nesteytysjuomille!
  • Ravinto! Kunnon ruokaa, tueksi lisäproteiinia ja yllämainittuja lisäravinteita. 
  • Mainostan mielelläni Aminopörssin tuotteita. Käytän niitä itse, minusta hinta-laatusuhde on loistava!"

Kaikkien Suomen jooga- pilates ja tanssiopettajien tuntemalla ja arvostamalla Fatimalla on yli 36 tuhatta seuraajaa instagramissa ja hän päivittää erittäin aktiivisesti treeni- ja hyvinvointivinkkejä seuraajilleen. Suosittelemme lämpimästi ottamaan Fatiman seurantaan.

Meistä on ihan mahtavaa, että Fatima on aminopörssiambassador-tiimissä.  

Kuvaaja: Fatiman puoliso valokuvaaja Kari Koskinen.