Joogamaton valintaopas

Aminopörssissä on yksinkertaisesti paras joogavalikoima ja erityisen hyvä joogamattovalikoima.

Tässä ohjeet, mikä matto sinun kannattaa valita. 

Manduka Pro -sarjan "ikuiset matot"

Suositellaan

 • intohimoisille joogeille/paljon joogaaville
 • kestävää mattoa etsiville
 • hygieenistä mattoa etsiville
 • pitkän käyttöiän vuoksi ympäristötietoinen valinta 

Manduka Pro Yoga Mat on loistava joogamatto, legendaarinen ja varmasti maailman yksi suosituimmista matoista. Suljettu pinta estää hien ja lian päästyn maton sisään. Puhdistus miedolla pesuaineella on siis äärimmäisen helppoa. Tälle matolle on annettu "elinikäinen takuu" normaalikäytössä mikä tarkoittaa vähintään 10 vuoden käyttöikää. Loistava matto intohimoiselle joogille, paksumpaa (6mm) mattoa kaipaaville ja erinomainen myös pilates-tunnille. 

Manduka Prolite Yoga Mat joogamatto on ohuempi (4,7mm) kevyempi versio ja Pro Yoga Mat - joogamatosta. Tämä minulla on itselläni ja tästä syystä innostuin koko brändistä. Samaa mattoa olen käyttänyt nyt 13 vuotta. Se on muuttunut entistäkin paremmaksi, liukumattomammaksi ja tietenkin tuhansien harjoitusten myötä yhä rakkaammaksi. Sama takuu koskee tätä mattoa.  Loistava matto intohimoiselle joogille, keskipaksua mattoa kaipaaville ja sopii myös pilates-tunnille. 

Manduka X-mat on valmistettu samasta materiaalista kuin Pro-matot, mutta sen pinta on hiukan erituntuinen. Se on suunniteltu niin joogaan kuin jumppaankin ja tätä mattoa voi todellakin käyttää kengät jalassa. Jos harrastat sekä jumppaa että joogaa ja pilatesta ja haluat yhden monikäyttömaton, tämä on erinomainen valinta. Maton paksuus on 5mm.

Manduka Pro matkamatto on ohuin (2,5 mm) ja kevyt versio Manduka Pro-matosta. Siinä on samat loistavat ominaisuudet, mutta se on helppo ottaa matkalle mukaan. 

Kaikki nämä matot ovat ympäristöystävällisiä käyttöikänsä vuoksi, vaikka itse materiaali ei sitä olekaan. Voi nimittäin hyvin olla - ja ainakin oma kokemus viittaa vahvasti tähän - että et uutta mattoa koskaan enää tarvitse - etkä halua - Manduka Pro:n jälkeen. 

Luonnonkumiset matot 

Suositellaan

 • Lyömätöntä pitoa etsiville
 • Ympäristöystävällistä vaihtoehtoa etsiville
 • GRP toimii myös ilman mattopyyhettä kuumajoogassa!

Manduka eKo matot ovat luonnonkumisia mattoja, jotka ovat ekologisia ja käytössä kuluvia mattoja. Ne tarjoavat lyömätöntä pitoa. Valikoimassa on Manduka eKo 4 mm matto sekä huippusuosittu Travel -matkamatto, jonka voi taitella matkalaukkuun.

Yoga Design Lab Infinity mat on todella kaunis, 5 mm paksu ja pehmeä matto, joka pysyy erinomaisesti paikallaan harjoituksessa ja tarjoaa lyömättömän pidon. Tämä uutuusmatto ihastuttaa kauniilla kuvioinnillaan. 

GRP Hot Yoga Mat on loistava, ympäristöystävällinen luonnonkumimatto, joka tarjoaa loistavan pidon kuumajoogaharjoitukseen. Tämä on matto, joka kannattaa valita, jos joogaa kuumassa, etkä halua käyttää joogamattopyyhettä maton päällä. Kaksi paksuutta: 6 mm ja Manduka GRP Hot Yoga Mat 4 mm. 

Korkkimatto 

 • Matkajoogamatto, joka toimii myös kuumassa ilman mattopyyhettä
 • Luonnonmateriaalia etsiville
 • Hygieenistä mattoa etsiville
 • Ympäristöystävällistä vaihtoehtoa etsiville

Yoga Design Lab korkkimatto on luonnon korkista valmistettu ympäristöystävällinen matkamatto, jossa on kumipohja, joka pitää maton tiukasti paikallaan. Korkki muuttuu kuumassa liukumattomaksi, mikä tekee matosta loistavan myös kuumajoogaan. Tämä matto on taiteltavissa matkalaukkuun. 

Muovimatot 

Suositellaan

 • Edullista mattoa etsiville
 • Satunnaistesti joogaaville

Yoga Design Lab Flow matot ovat edulliset matot, jotka on valmistettu kierrätettävästä materiaalista, joka on tavallista muovimattoa parempi valinta, vaikka se ei vedäkään vertoja luonnonvaihtoehdoille. Superkauniit kuviot ihastuttavat ja matto on 5 mm paksu ja pehmeän tuntuinen. Sitä suositellaan erityisesti aloitteleville joogeille.

Gymstick joogamatto on edullisin vaihtoehto niille, jotka haluavat todella edullisen perusmaton. Tämä matto painaa vain 0,9kg eli se on helppo ottaa mukaan minne vain. Toimii myös matkamattona. 

Mitä paksumpi matto on, sitä nivelystävällisempi se on. 4,7mm-6mm paksut matot toimivat loistavasti myös pilates-tunnilla. 

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan meidän mahtavaan joogavalikoimaan. Kaikki tuotteet näet livenä myymälässä ja toimitus on tuttuun tapaan kaikille tuotteille nopea. 

Huomioithan, että monet tuotteet ovat kausituotteita, joten värit loppuvat, kun ne loppuvat. Eli jos löydät oman suosikkisi, tilaa se per heti. 

Kirjottajana on Aminopörssin Katja, jooga- ja pilatesopettaja