Inositoli ravintolisät

B8-vitamiiniksi kutsuttu inositoli on luonnollinen, monipuolinen vitamiininkaltainen yhdiste. Sen rakenne muistuttaa sokeria, ja sillä on tärkeä rooli monessa eri elimistön prosesseissa. 

Kehossa inositoli osallistuu solukalvojen muodostamiseen, insuliinitasojen säätelyyn ja vaikuttaa hermovälittäjäaineisiin kehossa. 

Elimistö pystyy valmistamaan inositolia itse. Se tapahtuu syntetisoimalla sitä glukoosista. Inositolia saadaan ravinnosta mm. pähkinöistä, siemenistä ja viljatuotteista.

Myo-inositoli on inositolin muoto, mitä ravintolisät sisältävät. Inositoli ravintolisät sisältävät joko ainoastaan inositolia tai myös muita B-vitamiineja. Vahva inositoli on jauhemainen tuote ja vahvin annos on Nutri Works tuotteessa. 

Inositoli ravintolisät, mitä Aminopörssin valikoimassa on, ovat vegaanisia. 

Inositoli ravintolisät

Nutri Works Inositoli

Monipuolisin tuote, joka sisältää inositolia, foolihappoa ja B12 vitamiinia, jotka kaikki tukevat toinen toisiaan. Suositeltu vuorokausiannos on vahvempi, 2 000-4 000 mg inositolia annoksessa (eli 2-4 g inositolia). Pienemmällä annoksella saa 100% foolihapon ja B12-vitamiinin suositellusta vuorokausiannoksesta. 

B12-vitamiini edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa, hermoston normaalia toimintaa, normaaleja psykologisia toimintoja ja veren punasolujen muodostumista. Foolihappo puolestaan edistää normaalia aminohapposynteesiä, normaalia veren muodostumista ja psykologisia toimintoja.

Puhdas+ inositoli

Suosittu Puhdas plus Inositoli jauhe ei sisällä mitään muuta kuin inositolia jauheena. Puhdas plus suositeltu annos sisältää 650 mg inositolia.  

Solgar Inositoli 

Ainoa inositoli kapseli on Solgarin. Se on fiksu valinta, jos suosit kapselituotteita. Silloin se tulee varmasti käytettyä. Suositeltu annos on yksi kapseli päivässä ja se sisältää 500 mg inositolia. 

B-vitamiinivalmisteet, jotka sisältävät inositolia 

On hyvä huomioida, että monet B-vitamini yhdistelmävalmisteet sisältävät nekin inositolia, tosin merkittävästi pienempinä määrinä kuin inositoli ravintolisät.

Esimerkiksi: 

Solgar löytyy myös Solgar koliini-inositoli valmiste, joka sisältää molempia vaikuttavia aineita 250 mg kapselissa. Suositus on ottaa kapseleita 1-3 vuorokaudessa. 

Tervetuloa kotimaiseen lisäravinnekauppaan Aminopörssiin. Tilaa inositoli netistä tai poikkea myymälässämme Helsingin Konalassa.