BCAA-juoma vai Energiajuoma?

Kumman sä nappaat ennen treeniä? BCAA-juoman vai energiajuoman? Entä minkä brändin valitset?

Energiajuomat rantautuivat Suomeen muiden maiden tapaan rytinällä. Aminopörssin energiajuomat sisältävät nimestään huolimatta vain vähän energiaa, mutta sitäkin enemmän piristäviä ainesosia, mihin sana "energy" viittaa. Sokeria meidän valikoiman energiajuomista ei löydy lainkaan. 

Mitkä BCAA ja -energiajuomat ovat suosituimpia?

Brändejä on paljon. Meiltä löydät seuraavat suosikit. 

Nocco (nimi tulee muuten sanasta no carbs company eli ei hiilihydraatteja yritys) on supersuosittu, ruotsalainen energiajuomabrändi, joka yhdisti BCAA-aminohapot energiajuomiinsa. BCAA eli haaraketjuiset aminohapot ovat lihasten kannalta tärkeimpiä aminohappoja. Niillä on myönteinen vaikutus lihaskasvuun ja lihasten ylläpitoon kuten kaikilla proteiinisynteesiin vaikuttavilla aminohapoilla. NOCCO:a on saatavana niin BCAA:lla kuin ilmankin. 

Noccolle tulee myös hyvin säännöllisesti uutuuksia. Yhtä usein myös tuotteita jää pois valikoimasta niiden kausiluonteisuuden vuoksi. Tämän kevään uutuutena Nocco BCAA Energiajuomissa on Juicy Melba, joka maistuu persikalta. Sukraloosilla makeutettu juoma on raikas ja kesäinen, taattuun Nocco-tyyliin. Nocco Focus on perinteinen, sokeriton energiajuoma, joka sisältää kofeiinia, vihreäteeuutetta sekä lisättyjä vitamiineja. Kevään uutuus Nocco Black Orange yhdistää sekoituksen colan ja appelsiinin makuja. 

Nutri Works BCAA Energy worX yhdistää tuotteessaan Noccon tapaan energiajuoman piristävyyden ja BCAA-aminohapot. Raikkaat maut ovat molemmat huippusuosittuja. Tämä onkin BCAA-energiajuoma, missä paras maku on vaikea valita! Sukraloosilla ja stevialla makeutetut juomat sisältävät myös lisättyjä vitamiineja. 

Energiajuomat sisältävät kofeiinia ja/tai kofeiinipitoisia ainesosia, jotka piristävät. Ennen treeniä nautittuna ne tuovat boostia treeniin eli auttavat jaksamaan treenit paremmin, kuten kofeiini tekee. 

Puhdistamon Energiajuomassa yhdistyy energiajuoman maku luonnollisessa sisällössä. Vähemmän kofeiinia sisältävä energiajuoma saa kofeiininsa vihreätee, guarana ja yerba mate uutteista. Kevään uutuusmaku Pear Lemonade on raikas, eikä liian makea. Toisin kuin muut energiajuomat, Puhdistamo N(atural) E(nergy) D(rink) on makeutettu ainoastaan stevialla. 

Celsius on energiajuoma, joka on rantautunut Suomeen USA:sta. Jopa dieetin tukena käytettävä energiajuoma sisältää paitsi kofeiinia myös guranaa, vihreä teeuutetta, kofeiinia, inkivääriuutetta ja tauriinia sekä lisättyjä vitamiineja. Sukraloosilla makeutettu juoma sopii myös aikuisempaan makuun ja sen suurin käyttäjäryhmä onkin USA:ssa 3-kymppiset naiset! Kevään uutuudet odottavat vielä tästä brändistä tuloaan ja rantautuvat meille toukokuussa. Cannot wait! 

Ennen treeniä käytettynä niin energiajuomat kuin BCAA-energiajuomat ovat suosittuja. Osa korvaa kahvin iltapäivällä energiajuomalla, osa ei juo kahvia lainkaan, vaan saa virtaa energiajuomasta heti aamutuimaan. Toisille energiajuomat taas ovat silloin tällöin nautittava herkku. Kuulit mihin tahansa ryhmään, valikoimaa on runsaasti. 

Tervetuloa ostoksille kotimaiseen Aminopörssiin.