Vaihdevuodet lisäravinteet

Halusimme jakaa pian 60 vuotta täyttävän liikunta-alan huippuammattilaisen kokemuksen, mitä hän, vaihdevuosi-ikäinen nainen valitsee lisäravinteiksi. 

Kaupallinen yhteistyö Fatima Witick ja Aminopörssi 

Fatima Witick on Suomen arvostetuin ja tunnetuin baletti-, jooga-, ja pilatesopettaja. Hän opettaa yli 40 vuoden kokemuksella. Fatima puhuu avoimesti vaihdevuosioireistaan ja niiden helpottamisesta niin liikunnan, ruoan kuin lisäravinteidenkin avulla. 

Fatima korostaa, että vaihdevuosi-ikäisen naisten tulee syödä monipuolista, "kunnon ruokaa", paljon kasviksia ja vihanneksia. Laadukkaat lisäravinteet tulevat hänellä tähän lisänä. 

Riittävä nesteytys on tärkeää vaihdevuosi-ikäisille 

"Vahva suositus, että käytätte elektrolyyttijuomaa" Fatima huudahtaa ja jatkaa: "Nesteytys on supertärkeää hyvinvoinnille".

Fatiman suosikki on persikanmakuinen Nutri Works Electrolyte worX, jota hän käyttää päivittäin.

Elektrolyyttijauheet sisältävät elektrolyyttejä: magnesiumia, kaliumia, kloridia, kalsiumia ja natriumia, jotka auttavat juotua vettä eli nestettä imeytymään paremmin. Siksi niistä on hyötyä.

Magnesium lisäravinteena vaihdevuosi-iässä

Magnesium on kehon tärkeä elektrolyytti ja mineraali, josta on hyötyä lihaksille ja palautumiseen. 

Tuotteita on monia erilaisia, joista Fatima on valinnut seuraavat, joita hän käyttää vaihdellen. Fatima suosii magnesiumia jauheena, joka on käytössä edullinen magnesium. 

  • Nutri Works Good Night Magnesium worX on ilta magnesium, joka sisältää magnesiumin lisäksi valerianaa toimii paremman unen tavoittelussa. 
  • Nutri Works Pure Magnesium Citrate on puhdasta magnesiumsitraattia jauhemuodossa.
  • Nutri Works ZMA sisältää magnesiumin lisäksi sinkkiä ja B6-vitamiinia. B6-vitamiini toimii hormonitoiminnan säätelyssä. Sinkki puolestaan on lihaksille magnesiumin lisäksi tärkeä kivennäisaine ja siitä on hyötyä myös kauniin ihon tavoittelussa. 

Proteiinijauhe vaihdevuosi-ikäisille naisille

Fatima kehottaa naisia syömään riittävästi proteiinia. Hän pitää itse Nutri Works proteiinijauheista, jotka eivät ärsytä herkkää vatsaa.

Proteiinijauhe on elintarvike, joka toimii erinomaisen hyvin, lisäproteiinin lähteenä myös vaihdevuosi-iässä. Fatima itse käyttää vaniljan makuista heraproteiinijauhetta sekoitettuna kreikkalaiseen jugurttiin ja nauttii sen marjojen kanssa ja aamupuuroon sekoitettuna. 

Nutri Works Hydrolyzed Beef Protein puolestaan toimii mm. naisen loihtimien proteiinismoothien joukossa marjojen kanssa. 

Superfoodit vaihdevuosi-ikäisille

Superfoodit sisältävät ravintoaineita tiiviissä muodossa. Toisin sanoen ne ovat ruokaa, joissa on erinomainen ravintoainepitoisuus.

Adaptogeeneiksi kutsutaan ovat niitä ravintoaineita, jotka auttavat tasapainottamaan kehoa muuttuvissa oloissa. Yksi suosituimmista superfoodeista on Maca, joka on myös Fatiman suosikki superfood. Maca tukee niin henkistä kuin fyysistäkin suorituskykyä. Macan ominaismaku on melko huono, ja Nutri Works Maca kapselina on Fatiman valinta. 

Kiitos Fatima omien kokemusten jakamisesta. 

Tervetuloa ostoksille kotimaiseen Aminopörssiin! Autamme mielellämme tuotteiden valinnassa.