Treeni: Kehonhuolto /PT Ida

Miksi tehdä kehonhuolto säännöllisesti?

Ajatellaanpa asiaa näin; Jos sinulla on auto, luultavasti huollatat sen aika ajoin. Kun autosi päästelee outoja ääniä tai toimii puolitehoilla, käytät sen huollossa selvittääksesi vian ja säästyäksesi mahdollisilta vaaratilanteilta.

Palataan siis kysymykseen, miksi tehdä kehonhuoltoa säännöllisesti?

  • Pidät tärkeimmän kulkuvälineesi, eli kehosi toimintakykyisenä. Kun kroppa ei toimi halutulla ja vaaditulla tavalla alkaa ilmetä jos jonkinlaista ongelmaa. Joskus nämä ongelmat voivat viedä pankkitililtä kirpaisevan suuren summan. Jos siis haluat kehostasi kaiken irti, muista myös huoltaa sitä säännöllisesti.
  • Ylläpidät liikkuvuuttasi ja kehosi liikeratoja. Kehonhuolto ei ole vain venyttelyä staattisesti. Kroppa rakastaa liikettä, joten huolla kehoasi myös liikkeen kautta.
  • Nivelet eivät pääse jäykistymään. Kun annat myös nivelille liikettä, saat nivelnesteet liikkeelle, ja tämä neste öljyää niveliä.
  • Kehonhuolto on myös mielenhuoltoa. Kun kroppa rauhoittuu, myös mieli tekee sen perässä. On rentouttavaa vain antaa liikkeen viedä, ja olla hetken aikaa itsensä kanssa.

Kehonhuolto voi olla liikkuvuustreeniä, dynaamisia ja välillä myös staattisia venytyksiä, hieronnassa käymistä tai vaikka rauhallisella lenkillä käyntiä. Suosittelen toki näitä kaikkia tehtävän 😊

Vaikka aluksi kehonhuolto saattaa tuntua vaikealta tai tylsältä, sitä kannattaa silti tehdä. Löydä itsellesi sopiva rutiini, ja etsi lisää vinkkejä esimerkiksi erilaisiin liikkeisiin. Pian keksitkin jo itse uusia juttuja!

Ja vielä loppuun, muista säännöllisyys! 😊