Proteiinijauheen valinta

Proteiinijauheet ovat erittäin suosittuja, hyvänmakuisia ja helppokäyttöisiä proteiininlähteitä. Koska niitä käytetään paljon, niitä on tottakai tehty paljon lisää. Protskujauheita löytyy niin vegaaneille, laktoosi-intolerantikoille, laktoosia täysin sietämättömille, maitoallergisille ja lihaa proteiinin lähteinä suosiville. 

Proteiinijauhe on loistava tapa saada ravintoon lisää proteiinia ilman muita makroravintoaineita, jos niitä ei ruokavalioon halua lisätä. Proteiini on liikkujalle tärkeä ravintoaine, sillä se edistää lihaskasvua. Yksin protskun nauttiminen ei toki tähän vaikuta, vaan treenaaminen on toki kaiken a ja o. 

Mikä on paras proteiinijauhe minulle? 

Tähän vaikuttaa tottakai mieltymys ja ruokavalio, mutta tässä ohjeet, mitkä auttavat sinut alkuun. 

Suosituin proteiini - heraproteiini 

Suosituin proteiinin lähde on heraproteiini. Se johtuu monesta syystä. Heraproteiini on maultaan todella miedon makuista ja suomalaiseen makuun sopivaa, olemmehan paljon maitoa kuluttava kansa. Siksi heraprotskujauheen maitomainen ominaismaku on jo valmiiksi tuttu. Maun lisäksi heraproteiinissa on loistava aminohappoprofiili. Toisin sanoen se sisältää luonnostaan juuri ne proteiinin osat, välttämättömät (EAA) aminohapot, joita ihminen ravinnosta tarvitsee ja vieläpä oikeassa suhteessa painottuen haaraketjuisiin eli BCAA-aminohappoihin. 

Heraproteiineja on erilasia. Suodatetumpi ja käsitellympi heraproteiini-isolaatti ja hiukan edullisempi heraproteiinikonsentraatti ovat erittäin suosittuja molemmat. Viime aikoina tosin maitotuotteiden jatkuvasti kallistuessa hinnoissa on enää hyvin pientä eroa, jos lainkaan.

Heraproteiinikonsentraatti on aavistuksen hitaammin imeytyvä (vaikka molemmat imeytyvät nopeasti) ja hiukan täyteläisempi koostumukseltaan. Molemmat toimivat välipalana ja palautusjuomana treenin jälkeen. 

Aminopörssin suosituimmat heraproteiini-isolaatit ovat ainoastaan stevialla makeutetut 

sukraloosilla tai myös sukraloosilla makeutetut 

Ylivoimaisesti suosituin heraproteiinikonsentraatti on 

Whey worX protskujauhe on myös urheilijoiden kehuma, ja ehkäpä jopa eniten ostama. Erityisen hyvin se sopii tuomaan täyteläisyyttä smoothieen, pannukakkuihin ja muuhun leivontaan. Whey worX proteiinista on saatavana myös suuri pakkaus, joka ostetaankin useimmiten heti ensimmäisen kokeilun jälkeen. 

Mikä ihmeen yöproteiini?

Yöproteiini on protsku, joka sisältää heraproteiinin lisäksi myös hitaammin imeytyvää kaseiinia tai pelkkää kaseiinia. Innovatiivisimmat tuotteet sisältävät muutakin. Esim. Nutri Works Night Protein worX with ZMA sisältää ZMA:ta, urheilijoille ja tosissaan treenaaville tuttua ja suosittua vitamiini-kivennäisaineyhdistettä (sinkkiä, magnesiumia ja B6-vitamiinia), josta on hyötyä palautumiseen. Täydellistä! 

Mikä on paras vegaaninen proteiinijauhe?

Onneksi kasviproteiinijauheita on nyt paljon! Vegaanisuus ja kasviproteiinien suosiminen ruokavaliossa lisääntyy koko ajan. Siksi myös markkinoille saadaan erinomaisia proteiinijauheita, jotka pohjautuvat kasviproteiinin lähteisiin. Tässä esimerkkejä!

Nutri Works vegeproteiinit ovat suosittuja kasviproteiinin lähteitä: 

  • Nutri Works Vegan Protein worX on ihanan suklainen, suosittu kasviproteiini, joka sisältää monta eri kasviproteiinin lähdettä. Näin saadaan tuotteeseen täydellinen aminohappoprofiili. 
  • Uutuus Nutri Works Soy Isolate worX on puolestaan täydellisen aminohappoprofiilin omaavaan soijaisolaattiin pohjautuva vegeproteiini herkullisessa suklaan tai mansikan maussa.

Muita suosittuja vegeprotskuja ovat mm.

Muut eläinperäiset proteiinijauheet ja nestemäiset proteiinit 

Kananmunaproteiinia käytetään yleensä silloin, kun maitoproteiini ei syystä tai toisesta sovi eikä vegeproteiinia haluta valita.  Se toimii myös hyvin leivonnassa ja on aminohappokoostumukseltaan erinomainen! Kananmunaprotskua on saatavana myös nestemäisessä muodossa, jolloin se sisältää useimmiten ainoastaan kananmunanvalkuaisia. Tämä on helppo tuote korvaamaan kananmunat leivonnassa. 

Lihaproteiini on vähemmän käytetty protskun lähde. Liha on tunnetusti loistava protskun lähde ja toimiva erityisesti silloin, kun kananmuna, maito tai vegeproteiinin lähteet eivät sovi. Lihaproteiinijauheita on kuitenkin olemassa vähän muihin proteiininlähteisiin verrattuna. 

Aminopörssin proteiinijauheiden valikoima on valtava. Sanomme valtava, sillä meiltä löytyy kaikki suosituimmat proteiinijauheet ja erittäin kattava valikoima hyvin erilaisia proteiinijauhevaihtoehtoja. Ihan joka viikko meille ei uutuuksia proteiinijauheissa tule, mutta hyvin usein kuitenkin. Pyrimme tarjoamaan jokaiselle sen juuri itselle täydellisen protskun. Tervetuloa tutustumaan Aminopörssin proteiinivalikoimaan. Autamme mielellämme tuotteen valinnassa.