Proteiinijauhe vai palautusjuoma?

Haluatko palautua parhaalla mahdollisella tavalla treenistä? Tai onko lihasten kasvatus tavoitteesi tälle vuodelle?

Vastaa näihin kysymyksiin ja tiedät, kumman valitse: proteiinijauheen vai palautusjuoman. 

Miksi käyttäisin proteiinijauhetta?

Valitse proteiinijauhe päivittäiseen käyttöön, kun haluat varmistua riittävästä proteiinin saannista. Se sopii kaikille, jotka kaipaavat lisäproteiinin lähteitä ruokavalioon oli syynä sitten niukka proteiinin saanti ravinnosta tai kovempi treeni, jolloin elimistö kaipaa enemmän proteiinia. 

Nappaa proteiinijauhe käyttöön, kun: 

  • Treenaat kovaa
  • Haluat kasvattaa lihaksia  
  • Haluat säilyttää lihakset dieetin aikana 
  • Haluat helpon ja terveellisen välipalan
  • Välipalasi eivät vie riittävästi nälkää
  • Kaipaat lisäproteiinin lähdettä ruokavalioon 
  • Haluat palautusjuoman ilman hiilihydraatteja 

Proteiinijauhe sopii täydellisesti silloin, kun tavoitteena on treenissä ylläpitää ja / tai kasvattaa lihasmassaa. Proteiini edistää lihasten kasvua ja luuston hyvinvointia. Siksi proteiinijauhe on erinomainen valita myös painonhallinnassa. 

Proteiinijauhe on loistava välipala! 

Proteiinijauhe sujahtaa näppärästi päivittäiseen käyttöön. Heraproteiini on ylivertainen suosikki sen maidosta tutun miedon maun ja erinomaisen aminohappoprofiilin vuoksi. Vegaaniset proteiinijauheet ovat kasvipohjaisia elintarvikkeita suosivien ja vegaanien ykkösvalinta. Jokaiselle löytyy oma suosikki laajasta valikoimasta. 

Proteiinijuoma proteiinijauheesta 

Sekoita proteiinijauhe shakerissa veteen. Välipalaksi sopii loistavasti proteiinijuoman kanssa hedelmä, mistä saat hiilihydraatteja, sekä muutama pähkinä, mistä saat hyviä rasvahappoja ja kuituja. Nälkä pysyy varmasti loitolla pitempään kuin pelkällä hedelmällä. 

Proteiinijugurtti  

Sekoita proteiinijauhe jugurttiin tai kreikkalaiseen jugurttiin. Voit valita mieleisesi proteiinijauheen maun, jonka sekoitat maustamattomaan jugurttiin. Tai toisinpäin! Valitse maustamaton proteiinijauhe ja sekoita se lempparijugurttiin. Ripottele pinnalle siemeniä tai pähkinöitä ja koristele marjoilla. 

Proteiinismoothie

Sekoita tehosekoittimessa oma herkkusmoothiesi ja sujauta sekaan proteiinijauhe maustamattomana. Vaihtoehtoisesti voit napata käyttöön vaikkapa suosituin suklaan- tai vaniljanmakuisen proteiinijauheen ja saat smoothieen aivan uuden herkullisen maun!

Kun lisäät joukkoon jäisiä marjoja, pysyy juoma pitkään kylmänä ja voit napata sen näppärästi evääksi shakeriin. Kun valitset terässhakerin, pysyy juoma kylmänä jopa tuntien ajan.  

Milloin palautusjuomasta on hyötyä?

Valitse palkkari eli palautusjuoma käyttöön, kun treenaat kovaa ja/tai usein ja haluat palautua treenistä mahdollisimman hyvin ja nopeasti kohti seuraavaa treeniä. 

Nappaa palautusjuoma käyttöön, kun: 

  • Treenaat kovaa ja usein 
  • Haluat palautua mahdollisimman nopeasti seuraavaan treeniin
  • Olet urheilija 
  • Haluat keholle tarvittavat ravintoaineet helposti yhdessä tuotteessa 
  • Haluat hyvänmakuisen juoman heti treenin jälkeen

Palautusjuoma sisältää sekä proteiinia että hiilihydraatteja, aminohappoja ja joskus myös kreatiinia, jotta lihakset saavat heti kaiken, mitä ne tarvitsevat palautumiseen treenin jälkeen. Kun seuraava treeni koittaa ehkä jo pian, jaksat treenata täysillä, sillä lihasilla on ollut kaikki ravinteet käytössä heti treenin jälkeen. Siksi palautusjuoma on urheilijoiden ja tosissaan treenaavien suosikkituote. 

Palkkarin käyttö on erittäin helppoa. Sekoita palautusjuomajauhe veteen heti treenin jälkeen ja nauti juoma mahdollisimman kylmänä. Makuja on useita, joista meillä suosituimmat ovat Nutri Works Pro Recoveryn suklaa ja vadelma. Tuote on ylivoimaisesti suosituin urheilijoiden palkkari. 

Tervetuloa kotimaiseen Aminopörssiin. Meillä on Suomen paras lisäravinteiden valikoima, josta löydät varmasti omat suosikkisi.