Proteiinijauhe puuroon

Suomalaiset rakastavat kaurapuuroa. Se onkin loistava aamupala. Kaurapuuro sisältää hyviä hiilihydraatteja, hyviä rasvoja ja vatsaa helliviä kuituja.

Pelkkä kaurapuuro on kuitenkin proteiinin suhteen melko köyhä, vaikka sen valmistaisikin maitoon.

Siksi moni pohtiikin: 

Miten lisätä kaurapuuron proteiinipitoisuutta?

Tähän on monta vinkkiä! Tässä muutama suosikki. 

Lisää raejuustoa kaurapuuroon

Tämä vinkki jakaa mielipiteitä. Osan mielestä ajatus on suorastaan kammottava, toisten mielestä loistava. Runsaasti proteiinia sisältävä raejuusto on kuitenkin kokeilunarvoinen juttu. 

Lisää siemeniä valmiin puuron pinnalle

Siemenet sisältävät paitsi proteiinia, myös rasvaa, kuituja ja hiilihydraatteja. Ne ovat terveellinen ja hyvä valinta kohtuullisesti nautittuna. Siemeniä pitäisi kuitenkin nauttia aika paljon, jotta proteiinia saataisiin reippaasti. Samalla myös rasva-, energia ja kuitupitoisuus nousee reippaasti. 

Proteiinijuoma puuron kanssa

Jotkut nauttivat kaurapuuron kanssa proteiinijuoman. Se on hyvä vaihtoehto! Sekoita lemppariproteiinijauheesi veteen shakekerissa ja juo aamupalalla. Näin saat näppärästi parikymmentä grammaa proteiinia pienellä kalorimäärällä aamupalaan, ja nälkä pysyy paremmin loitolla. 

Proteiinijauhe kaurapuuroon 

Tämä on ehkä paras vinkki lisätä kaurapuuron proteiinipitoisuutta ikinä. 

Se toimii näin. Sekoita lemppariproteiinijauheesi pieneen määrään vettä tai muuta nestettä. Kun olet valmistanut kaurapuuron ohjeen mukaan, anna sen hiukan jäähtyä. Sekoita sitten proteiinijauhe valmiiseen puuroon. 

Kaiken kukkuraksi kun vaihtelet proteiinijauheen makuja, löydät mahtavia uusia puurovaihtoehtoja. 

Esim. appelsiinisuklaa proteiinijauheesta saat "jaffakeksinmakuista" puuroa, suklaasta suklaaproteiinipuuron, vaniljasta herkullisen säväyksen vaniljaa perinteiseen proteiinipuuroon ja mansikasta kesäisen mansikkaproteiinipuuron. Jos taas rakastat kaurapuuron makua, valitse maustamaton proteiinijauhe. 

Mikä on paras proteiinijauhe puuroon?

Laadukas, hyvin sekoittuva ja erinomaiset raaka-aineet sisältävät proteiinijauhe toimii puurossa parhaiten.

Heraproteiini on proteiinipuuron valmistuksessa paras, sillä sen ominaismaku on mieto ja maidonjuojakansalle tuttu. Kasviproteiinijauheista kannattaa valita vaihtoehto, jonka omaismaku on mahdollisimman mieto. Esim. riisiproteiini on maultaan melko neutraalia muihin kasviproteiinijauheisiin verrattua. 

Proteiinipuuron edut - mitä ne ovat?

Proteiini on lihasten rakennusaine. Kun tavoitteena on ylläpitää tai lisätä lihasmassaa, on proteiinin nauttiminen tärkeää. Se onnistuu, kun jokaisella aterialla nautitaan riittävästi proteiinipitoisia elintarvikkeita. 

Kun aamupala on monipuolinen, virtaa riittää hyvin lounaaseen saakka, eikä lounasaikaan tee mieli syödä koko lounasbuffettia tyhjäksi. 

Tervetuloa - kotimainen lisäravinnekauppa palvelee Sinua Helsingin Konalassa 

Meillä on suorastaan valtava valikoima parhaita proteiinijauheita ihan jokaiselle. Autamme mielellämme juuri sinulle sopivan tuotteen valinnassa. Tervetuloa meille.