Pidä vatsa tyytyväisenä!

Vatsan hyvinvointi on koko kehon hyvinvointia. Ei turhaan sanota, että suolisto on elimistön toiset aivot. Kun vatsa toimii, aivotkin toimivat. 

Tässä simppelit ohjeet vatsan hyvinvointiin.

Syö terveellisesti, rauhassa ja säännöllisesti 

Monipuolinen, terveellinen ruokavalio, mikä sisältää niin proteiineja, hyviä hiilihydraatteja (täysjyvävilja, hedelmät, vihannekset ja marjat) ja hyviä rasvoja, on vatsan toiminnalle tärkeää. Säännöllinen syöminen ja kunnollinen pureskelu pitää vatsan tyytyväisenä. 

Jos tapanasi on napata vaikka pelkkä omena välipalaksi, liitä sen seuraksi proteiinijuoma ja muutama pähkinä. Saat proteiinijauheesta reippaan 20g proteiinia lihaskasvun tueksi vain vähäisellä kalorimäärällä, omenasta hiilihydraatit, kuidut ja suojaravintoaineet sekä pähkinöistä hyviä rasvoja. Nälkä pysyy paljon paremmin loitolla ja jaksat paremmin. 

Vinkki: Yksi erittäin suosittu proteiinijauhe, mistä tulee runsaasti palautetta vatsan hyvinvoinnin tukena on Nutri Works Whey worX, joka sisältää sekä laktaasi-, että ruoansulatusentsyymit heraproteiinijauheessa mukana! 

Riittävästi kuitua ja vettä

Syö ravintoa, jossa on riittävästi kuitua. Ihmisen tulisi saada ravinnosta noin 25-35 grammaa kuitua. Sitä saadaan ravinnosta. Täysjyvävilja, hedelmät ja kasvikset ovat kaikki hyviä kuidun lähteitä. Kuidut ruokkivat suoliston hyvää bakteerikantaa, mikä pitää vatsan toiminnan kunnossa. 

Jos kuidun saanti jää niukaksi ravinnosta, ota käyttöön kuitulisä. Aloita käyttö pienellä määrällä, ja lisää määrää pikkuhiljaa. Muista juoda riittävästi vettä kuitulisän käytön yhteydessä. 

Juo vettä pari litraa päivässä. Se on välttämätöntä suoliston toiminnalle. Kuidut eivät imeydy, vaan ne kulkeutuvat suolistoon, missä ne yhdessä veden kanssa lisäävät suoliston massaa ja helpottavat sen toimintaa. Jos vettä ei juoda, eivät kuidutkaan toimi toivotulla tavalla. 

Liikunta edistää vatsan hyvinvointia

Liike saa paitsi jäsenet myös suoliston liikkeelle. Kaikki liikunta on hyvästä ja 10 minuuttia on parempi kuin ei ollenkaan. Jos istut paljon, suosi lajeja, missä pääset ojentamaan kehon. Esim. uinti, jooga ja kiipeily ovat erinomaisia lajeja istumatyöläisille. Jos seisot koko päivän töissä, voi pyöräilylenkki olla juuri nappivalinta. Liikunta myös vähentää tutkitusti stressiä, mikä helpottaa stressivatsan oireilua. 

Ravintolisät avuksi vatsan hyvinvointiin 

Kuitulisä on loistava apu liian vähäisen kuidun saantiin. Maitohappobakteereilla voidaan edistää suoliston hyvää bakteerikantaa, erityisesti silloin, kun se joutuu koetukselle. Ulkomaanmatkat erilaisine bakteerikantoineen ja antibioottikuurit on hyvä syy napata maitohappobakteerivalmiste vatsan hyvinvoinnin tueksi. 

Entsyymit auttavat, jos vatsaa turvottaa. Ne auttavat pilkkomaan ravintoa. Esimerkiksi laktaasientsyymi on monelle laktoosi-intoleranssista kärsivälle tuttu tuote. Siinä laktaasientsyymi auttaa pilkkomaan laktoosia, jolloin voidaan (laktoosi-intoleranssin asteesta riippuen) nauttia myös laktoosipitoista ravintoa. Samalla tavalla toimivat myös muut entsyymit pilkkoen kukin eri tavoin makroravinteita. 

Vähennä stressiä

On helppo sanoa, että älä stressaa. Toteutus on vaikeampaa. Niin sanottu stressivasta onkin yhä useamman ongelma. Stressinhallinnassa auttavat yksilöllisesti eri asiat. Toiselle se on hikinen kuntosalitreeni, toiselle metsälenkki puhtaassa luonnossa ja kolmas saa stressin kaikkoamaan joogamatolla. Tee niitä asioita, mitkä toimivat sinulla. 

Säännöllinen syöminen, terveellinen ja monipuolinen ravinto ja liikunta ovat  hyväksi meille kaikille. Kun niistä tulee elämäntapa, niitä ei tarvitse suorittaa. Ne ovat automaattisesti mukana. 

Muista myös, että suklaapatukka silloin tällöin on vain osa hyvinvointia, eikä muuta terveellistä elämäntapaa mihinkään suuntaan. 

Kotimaisen Aminopörssin ravintolisät vastan hyvinvointiin

Kaikki ravintolisät vatsan hyvinvoinnin tueksi tilaat meiltä, kotimaisesta Aminopörssistä aina hyvään hintaan. Autamme mielellämme tuotteiden valinnassa. Tervetuloa meille.