Nutri Works Hellepäivän treenijuoma!

Viime kesänä Aminopörssin omistaja Anton sekoitti kaksi juomaa treeniin. Tästä tuli aivan mahdoton hitti! Tämä juoma toimii kovissa ja pitkäkestoisissa treeneissä erinomaisesti. Lämmin suositus!

Ohje:

Tarvitset kaksi jauhetta. Nutri Works Hydra WorX ja Nutri Works EAA-jauheen. Sekoita ne jääkylmään veteen shakerissa ja treenijuoma on valmis! Antonin valinta on Hydra WorX ilman mausteita ja EAA Tropical Fruit. Valitse oman makusi mukaan oma suosikkisi! 

Nutri Works Hydra WorX sisältää elektrolyyttejä, jotka auttavat ylläpitämään kehon nestetasapainoa hikisen treenin aikana. Nopeasti imeytyvät hiilarit antavat energiaa jaksaa raskaimmatkin treenit.

Nutri Works EAA-aminohappojauhe sisältää kaikki välttämättömät eli EAA-aminohapot. Välttämättömät aminohapot tuovat lihaksille tärkeää rakennusainetta treenin aikana. Valitse lempparimakusi Tropical Fruit, Green Apple tai Neutral ja nauti!

Urheilijayhteistyö: Nutri Works/Aminopörssi: Nutri Works -urheilija & huippulahjakas kilpasoutaja Joel Naukkarinen kirjoittaa Nutri Works Hydra WorX-tuotteesta seuraavasti:

Hydra Worx on hiilihydraatti-elektrolyyttijauhe, jonka hiilihydraatit koostuvat syklisestä dekstriinistä ja glukoosipolymeereista (maltodekstriini). Elektrolyyteistä tuote sisältää natriumia, kaliumia ja magnesiumia.

Maltodekstriini on yleensä maissitärkkelyksestä valmistettu, mauton hiilihydraatin lähde, jonka esitetään täyttävän lihasten tyhjentyneet glykogeenivarastot nopeasti ja antavan energiaa elimistölle. Maltodekstriini pilkkoutuu nopeasti yksittäisiksi glukoosimolekyyleiksi. Maltodekstriinin nauttiminen ennen pitkäkestoista kestävyysharjoitusta ja harjoituksen aikana estää suorituksen aikaista uupumusta, mutta sen yhdistäminen fruktoosiin vaikuttaisi olevan vieläkin tehokkaampi yhdistelmä.

Syklinen dekstriini on runsaasti haaroittunut hiilihydraatin lähde, joka niin ikään pilkkoutuu glukoosiksi. Syklisen dekstriinin etuna pidetään sen suurta molekyylipainoa, joka mahdollistaa matalamman osmoottisen paineen ja vähemmän ruoansulatuskanavan oireita suorituksen aikana.

Hydra Worxista olen kokenut hyötyä etenkin maratonluokan kestävyyssuorituksissa, erityisen kuumassa harjoiteltaessa tai kilpaillessa tai treenatessa paljon saman päivän aikana. Esimerkiksi maratonin ME-soudussa sekoitin Hydra Worxia muihin hiilihydraatin lähteisiin, kuten Osmo Worxiin ja Pure Carbsiin ja sekaan laiton vielä himpun verran hunajaa. Yhdistelemällä useita eri hiilihydraatin lähteitä sopivassa suhteessa suorituksen ja nesteytyssuunnitelman suhteen, uskon saavani merkittävää kilpailuetua äärimmäisissä suorituksissa.

Hyvällä valmistautumisella ja totuttamalla vatsan samojen tuotteiden sekä ison hiilihydraattimäärän nauttimiseen, olen pystynyt ottamaan jopa 100-110g hiilihydraatteja tunnissa kestävyyssuorituksen aikana ilman vatsaoireita. Määrä on enemmän, mitä tutkimusnäyttö pitää mahdollisena (60-90g/h, keskivertokokoiselle kestävyysurheilijalle), mutta pidän noin suuren hiilihydraattimäärän nauttimista yhtenä tekijänä mahdollistamassa poikkeuksellisen kovan intensiteetin pitkän aikaa mahdollistaen esimerkiksi sisäsoudussa maratonin ja 100km:n maailmanennätykset ja monet muut ultrasuoritukset. Elektrolyytit auttavat puolestaan ylläpitämään neste- ja elektrolyyttitasapainoa suorituksen tai olosuhteiden ollessa vaativia.

EAA:n käytöstä Joel mainitsee seuraavaa. Välttämättömät aminohapot (essential amino acids, EAA) ovat aminohappoja, joita ihminen ei pysty itse valmistamaan, vaan ne on saatava ravinnosta. Ihmisen proteiinisynteesiin tarvittavista 20 aminohaposta kahdeksan kuuluu EAA:n joukkoon. Tutkimusnäytön mukaan proteiinien ja välttämättömien aminohappojen suositusten mukainen nauttiminen voimaharjoituksen ohella kasvattaa lihasmassaa ja yleensä vähän myös voimaa.

Näiden aminohappojen käyttö rajoittuu minulla pariin tilanteeseen. Jos aterian proteiinipitoisuus jää liian niukaksi, niin saatan aterian yhteydessä juoda kirpeän aminohappojuoman lisäämään muutamalla grammalla niiden saantia. Tai esimerkiksi, jos aamupalalla smoothiessa ainoat proteiinin lähteet ovat luonnonjugurtti ja pellavansiemenrouhe (yhteensä noin 12g proteiinia) ja tiedän, että seuraavaan proteiinipitoiseen välipalaan kestää enemmän kuin reilu tunti, niin saatan heittää kauhallisen eli muutaman gramman aminohappoja aterian proteiinin saantia täydentämään. Smoothien juon silti jo muutenkin helpon pilkkoutumisen ja nopean imeytymisen takia, koska sen jälkeen voi lähteä lähes heti treenaamaan, vaikka siihen upottaisi paljonkin energiaa. Erilaisia hyviä hiilihydraatin lähteitä on helppo lisätä puurohiutaleiden, myslin, leseiden, marjojen, hedelmien, täysmehujen ja hunajan kautta. Erinomaisena ja huomaamattomana rasvan lähteenä voi käyttää rypsiöljyä. Nämä esimerkkinä, miten voi poikkeuksellisen suurista energiamääristä ja harjoitteluvolyymista huolimatta välttää vatsavaivoja.

Jos kaipaat ainoastaan nesteytystä, valitse uusi Nutri Works Electrolyte WorX elektrolyyttijauhe. Se sisältää kaikki keskeiset elektrolyytit hyvänmakuisena jauheena. Makeutettu ainoastaan stevialla.