Helppo proteiinipuuro

Suomalaisten suosikkiaamupala on kaurapuuro. Ja tottahan se on! Höyryävä, täyteläinen herkku maistuu todella hyvältä. Kaurapuuro sisältää hyviä hiilihydraatteja ja lempeää kuitua vatsalle. Proteiinin määrä jää kuitenkin melko alhaiseksi, vaikka puuron tekisikin maitoon. 

Puuron proteiinipitoisuutta on helppo lisätä käyttämällä proteiinijauhetta. Puuron ominaismakua rakastava sekoittaa puuroon maustamattoman proteiinijauheen, joka maistuu ainoastaan sen raaka-aineilta esim. heralta tai kasviproteiinilta. 

Jos sen sijaan tavanomainen puuro alkaa kyllästyttää, makuvaihtoehdot ovat suorastaan rajattomat!

Kun sekoitat puuroon maustamattoman protskun sijasta laktoositonta Nutri Works Iso worX heraproteiini-isolaattia, maku onkin ihanan suklainen. Iso worX low-lactosesta löytyy myös eksoottisempi appelsiinisuklaan makuinen herkku, joka tuo mieleen tunnetun appelsiinisuklaamerkin. Vanilja tuo vaniljaisuutta puuroon ja uusin Caramel Cafe latte vie suorastaan kielen mennessään, varsinkin marjojen kanssa nautittuna.

Jos nautit mieluummin kasvipohjaisia proteiinin lähteitä, löydät taatusti suosikkisi niistä. Kaurapuuron voi silloin valmistaa kauramaitoon, mikä on allekirjoittaneen mielestä ehdottomasti herkullisin vaihtoehto. 

Miten proteiinipuuro valmistetaan?

No se on helppoa! Valmista puuro ohjeen mukaan kattilassa tai mikrossa. Anna hiukan jäähtyä. Sekoita valmiin puuron joukkoon annosmitallinen proteiinijauhetta. 

Lisää proteiinipuuroon lempparimarjoja tai hedelmiä ja saat lisäksi annoksen vitamiineja. Tässäkin vain mielikuvitus on rajana! Myös pähkinät ja siemenet sopivat puuron pinnalle loistavasti tuoden raspakkaa suutuntumaa ja upeaa ulkonäköä. 

 

Proteiinijauheen edut: 

Proteiinijauhe on hyvin imeytyvää proteiinia herkullisessa muodossa. Sitä on saatavana myös täysin laktoosittomana ja kasipohjaisena versiona. Proteiniinijauheet sisältävät nimensä mukaisesti paljon proteiinia ja silti vähän kaloreita. Esim. meidän suosituin proteiinijauhe Nutri Works Iso worX sisältää 24-26 g proteiinia annoksessa, ja vain nimeksi rasvaa ja hiilareita. Siksi se sopii moneen ruokavalioon myös mm. ketoruokavalioon. 

Mitä hyötyä proteiinijauheesta on?

Proteiini edistää lihaskasvua ja lihasten säilymistä. Siksi protskun lisääminen ravintoon on järkevää lähes kaikille. Lisäksi proteiinipitoinen ravinto pitää nälän pitempään loitolla ja on sen vuoksi myös painonhallintaa tarkkaileville loistovalinta. Helppoa, terveellistä ja herkullista. 

Aminopörssin proteiinijauheiden valikoima on mahtava. Nappaa omasi!