Testoboosterit mieskunnon tukena

Testosteroni on sukuhormoni. Se vaikuttaa seksuaaliseen toimintaan, lihasvoimaan ja lihasten kasvuun, luustoon sekä mielialaan.

Testosteronin tuotanto vähenee pikkuhiljaa keski-iästä lähtien. Runsas alkoholin käyttö ja ylipaino voivat alentaa testosteronitasoja.

Liike on lääke. Niin myös testosteronitasojen ylläpitämisessä. Ne liikuntamuodot, jotka edistävät lihasten kasvua ovat tehokkaampia testosteronitasojen kannalta. Siksi painnonnostoharjoitukset raskailla painoilla on paras keino lisätä testosteronintuotantoa. Onnellista on, että kun kehityt ja lihakset kasvavat, myös testosteronintuotanto kasvaa. 

Liikkeen lisäksi ravintolisistä voi olla apua. 

Testoboosterit sisältävät nimensä mukaisesti ainesosia, joista on hyötyä testosteronitasoille. Tunnetuimmat ja tutkituimmat ovat ravitsemuslupauksen omaavat kivennäisaineet ja vitamiinit. Niiden lisäksi on olemassa paljon muita raaka-aineita, joilla on myönteinen vaikutus testosteronitasoihin.

Sinkki edistää veren testosteronitasojen pysymistä normaalina. Seleeni puolestaan normaalia siittiöiden muodostumista. B6-vitamiini taas edistää normaalia proteiiniaineenvaihduntaa sekä hormonitoiminnan säätelyä. 

Aminohapoista DAA eli D-asparagiinihappo on suosittu ainesosa testoboostereissa. 

Ekdysteronia käytetään myös testoboostereissa. Kun se yhdistetään edellä mainittuihin testosteronitasoihin vaikuttaviin sinkkiin ja B6-vitamiiniin, sillä on vaikutusta niin testosteronitasoihin kuin lihaskasvuunkin. Uutuustuote Aminopörssi Nutrition Ecdysterone sisältää juurikin näitä raaka-aineita. 

Luonnontuotteista suosittuja testoboostereita ovat muira puama, schisandra chinesis ja tribulus. Esimerkiksi Nutri Works Testo worX sisältää sinkin ja seleenin lisäksi muira puama ja schisandra chinesis kasviuutteita. Nutri Works Tribulus puolestaan on tribulus terresteris + sinkkivalmiste. Superfoodeista suosittuja ainesosia ovat maca, inkivääri ja nokkosuute, joita Aminopörssin suosituin Nutri Works Testo Booster sisältää sinkin, D-vitamiinin, seleenin ja B6-vitamiinin lisäksi. 

Aminopörssissä on laaja valikoima testoboostereita, joista jokainen löytää omansa!