Teepuuöljy ihonhoidossa

Luonnon oma tehoaine, teepuuöljy on vanha ja vahva ihonhoidon huipputuote!

Antiseptisena ja puhdistavana aineena se on loistava apu epäpuhtaalle iholle, mutta toimii kaikilla ihotyypeillä sekoitettuna omaan ihoöljyyn.

Teepuuöljy toimii paitsi paikallisesti yksittäisin epäpuhtauksiin kuin myös laajemmalle alueelle, jos epäpuhtauksia on paljon. Luonnostaan antiseptinen teepuuöljy puhdistaa ja estää bakteerien kasvua iholla. Siksi sanoisinkin, että tämä aine on jokaisen kodin vakiotuote luonnonmukaiseen ihonhoitoon! 

Teepuuöljy laimennetaan ennen käyttöä. Sitä voi sekoittaa vaikkapa ihoöljynä loistavaan mustakuminaöljyyn tai jojobaöljyyn, tai sitä voi laittaa pari tippaa veteen kostutettuun vanulappuun, millä iho pyyhitään. 

Muita käyttöalueita teepuuöljylle ovat:

  • Sekoita shampooseen rauhoittamaan hiuspohjaa ja estämään hilsettä 
  • Hyttysenpistoihin laimennettuna 
  • Diffuuseriin tai tuoksulyhtyyn aromaterapiassa
  • Pyykinpesuun pari tippaa teepuuöljyä raikastaa pyykin! (Käytä hajusteetonta pyykinpesuainetta ja suosi luonnonmukaisia pyykinpesuaineita)

Kotimaisessa Puhdas+ sarjassa on erinomainen eteerinen Tea Tree Oil 10 millilitran pakkauskoossa, joka on koostaan huolimatta todella riittoisa. Samalta sarjalta löytyy myös Tea Tree Skin Wash pesuaine, joka on tarkoitettu koko kehon pesuun. Se puhdistaa tehokkaasti, tuoksuu raikkaalta teepuuöljyltä luonnostaan ilman lisättyä hajustetta, ja jättää ihanan puhtaan ihon. 

Kirjoittaja on Estenomi, Aminopörssin työntekijä Katja 

ps. Ainesosaluettelossa lukee Melaleuca Alternifolia Leaf Oil eli älä hämmenny! Kosmetiikan INCI eli ainesosaluettelo on kirjoitettu ihan omalla kielellään ja näyttää usein kummalliselta.