Resepti: Proteiinipinaattiletut

Gluteenittomat proteiinipinaattiletut maistuvat koko perheelle. Kun korvaat osan jauhoista proteiinijauheella, saat reippaasti lisää proteiinia annokseen. 

Vahvanmakuinen pinaatti ja tattari piilottavat hyvin proteiinijauheen maun, jos haluat sitä piilottaa. Voit valita maustamattoman kasviproteiinijauheen, jolloin nämä pinaattiletut ovat myös maidottomia. 

Jos jostain kummallisesta syystä näitä jäisi yli, loput voi pakastaa.

Proteiini pinaattiletut

  • 150 g pakastepinaattia
  • 2-3 luomu kananmunaa
  • 5 dl maitoa tai kaurajuomaa 
  • 2 dl tattari -tai kaurajauhoa
  • Annos maustamatonta proteiinijauhetta
  • Hyppysellinen laadukasta suolaa 
  • Paistamiseen öljyä tai voita 

Ohje: Sulata pinaatti ja sekoita kaikki aiheet huolellisesti keskenään. Tähän käy hyvin shakeri. Anna taikinan levätä hetken. Paista molemmin puolin lettupannulla, kunnes lettujen pinta saa hiukan väriä. Pinaattilettujen kanssa maistuu erinomaisesti puolukkahillo.

Mitä hyötyä on käyttää proteiinijauhetta leivonnassa? 

Proteiinijauhe sopii loistavasti leivontaan ja ruoanlaittoon ja siitä on erittäin paljon hyötyä, kun halutaan varmistaa riittävä proteiinin saanti ravinnosta. 

Annos laadukasta maustamatonta heraa sisältää jopa 27 g proteiinia. Vastaavasti laadukas vegaaninen proteiinijauhe sisältää 26 g proteiinia annoksessa.

Lisäämällä vain annos proteiinijauhetta lettutaikinaan voidaan merkittävästi parantaa tavanomaisesti melko vähän proteiinia sisältävän ravinnon proteiinipitoisuutta.  

Proteiinia tarvitsevat ravinnosta kaikki. Turvallinen proteiinijauhe on elintarvike, jota voi loistavasti käyttää päivittäisessä ruokavaliossa yhtenä proteiinin lähteenä.

Tilaa parhaat proteiinijauheet turvallisesti kotimaisesta lisäravinnekaupasta tai poikkea lisäravinnemyymälässä Konalassa, Helsingissä. Autamme miellämme tuotteiden valinnassa.