Ravintolisät: Rasvanpolttajat
Rasvapoltto. Tuo kuuluisa ja toivottu vaikutus. Kun syö vähemmän kuin kuluttaa, laihtuu eli paino tippuu. Kun treenaa tavoitteellisesti, ei ole yhdentekevää, mistä tuo paino tippuu. Useimmiten painon toivotaan tippuvan kehon rasvaa menettäen. Lihakset halutaan säilyttää tai niitä halutaan jopa kasvattaa. Siksi puntarin numero ei suinkaan kerro koko totuutta. Lihas painaa enemmän kuin rasva. Siksi kovan treenin tulokset saattavat jopa näkyä painonnousuna.
 
Kun tavoitteena on vähentää kehon rasvan määrää, tulee ruokavaliosta tärkeä osa projektia. Proteiini edistää lihasmassan kasvua ja säilymistä. Siksi se on tärkeä osa painonpudotusdiettiä. Esim. Kala, kana, liha, riista, kananmunat ja tofu sisältävät kaikki paljon proteiinia. Proteiinijauheet ovat myös erinomainen tapa lisätä ravintoon hyvälaatuisen aminohappoprofiilin omaavaa protskua vähillä kaloreilla. Hyviä hiilihydraatteja saadaan esim. kasviksista, hedelmistä, marjoista, siemenistä, pähkinöistä ja täysjyväviljoista. Tärkeitä välttämättömien rasvahappojen lähteitä puolestaan ovat eri kasviöljyt ja rasvainen kala, pähkinät ja siemenet ja mm. avokado.

Mitä sitten rasvapoltto ravintolisät sisältävät? Eivät tietenkään oikotietä onneen (lue tässä tapauksessa rasvanpolttoon). Sitä ei ole. Treeni ja ruokavalio ovat kaiken a ja o.

Rasvanpolttajat ovat ravintolisiä, jotka sisältävät ainesosia, joista voi olla hyötyä elimistön rasvanpoltossa ruokavalion ja treenin lisäksi. Suosittuja raaka-aineita rasvanpolttajissa ovat kofeiinipitoiset aineet esimerkiksi vihreä tee, vihreä kahvi, mate-uute, guarana ja ihan kofeiini.  Ne voivat sisältää myös mausteita esim. cayenne- ja mustapippuria. Suosittuja aineita ovat myös kivennäisaineet kuten jodi ja kromi. Rasvanpolttajat voivat sisältää myös yrtti- ja kasviuutteita tai aminohappoja, erityisesti l-karnitiinia. L-Karnitiini kuljettaa kehossa rasvoja solujen mitokondrioihin, joissa ne käytetään energiaksi. 

Kivennäisaineista jodi edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa, kilpirauhashormonien normaalia tuotantoa ja kilpirauhasen normaalia toimintaa. Kromi edistää normaalia makroravintoaineiden aineenvaihduntaa ja veren glukoositasojen pysymistä normaalina.

Summasummarum.  Hyvää, monipuolista ravintoa riittävästi, kovaa treeniä ja mahdollisesti ravintolisävalmiste, joka voi tukea tavoitettasi. 

Ravintolisät eivät luonnollisesti koskaan korvaa monipuolista ravintoa ja terveellisiä elämäntapoja eikä niitä tule käyttää niiden korvikkeen. Suositeltuja vuorokautisia annosmääriä ei myöskään tule ylittää. Ravintolisät tulee pitää poissa lasten ulottuvilta.