Proteiinimustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on kesän ehdoton herkku. Mutta miten siitä saisi terveellisen vaihtoehdon?

Lähdimme kokeilemaan ja tämä resepti onnistui erinomaisen hyvin.

Tehtiin tämä ns. väärinpäin piirakkana, eli pohjalle mustikat ja mustikoiden päälle puolestaan tämä pohja. Toki tämän voi toteuttaa halutessaan toisinkin päin. 

Proteiini mustikkapiirakka ohje

Proteiinipiirakan pohjan ohje on todella helppo. Kaikki pohjan aineet vain sekoitetaan huolellisesti keskenään. Viimeisenä joukkoon kannattaa laittaa leivinjauhe. Kun käytetään gluteenittomia kaurajauhoja, on resepti gluteeniton. 

  • 2 dl kaurajauhoja
  • 1 annos vaniljanmakuista, stevialla makeutettua heraproteiinia (Nutri Works)
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta 
  • 1 dl margariinia tai voita 
  • 1 dl maitoa tai kauramaitoa
  • 1 rkl intiaanisokeria 

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään. 

Voitele piirakkavuoka. Aseta mustikat piirakkavuoan pohjalle. Tiputtele päälle lusikalliset pohja-ainesta niin, että musikat näkyvät kauniisti. 

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa, kunne pinta saa hiukan väriä. Meillä tähän meni noin vartti.

Parhaat proteiinijauheet ja heraproteiinit laajimmalla valikoimalla löydät meiltä, kotimaisesta Aminopörssistä. Tule käymään myymälässä tai osta netistä - tietysti nopealla toimituksella.