Proteiinijauheen hyödyt

Proteiinijauhe eli prode, protsku, proteiini..

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Se on selvää, että proteiinijauheet ovat tulleet jäädäkseen ei vain huippu-urheilijoiden ja aktiivitreenaajien ruokavalioon vaan ihan kaikkien, ravitsemuksestaan kiinnostuneiden ja paljon liikkuvien ravintoon. 

Miksi proteiinijauhetta kannattaa käyttää?

Tässä proteiinijauheen etuja.

Proteiini edistää lihasmassan kasvua ja säilymistä sekä luuston pysymistä normaalina. Tiedetään, että lihasmassan kasvulle proteiini on välttämätöntä. Kun proteiinin saanti yhdistetään liikkumiseen, on lihaksilla edellytykset kasvaa, ja luusto saa rakennusaineita pysyäkseen kunnossa. Ravinto ja liikunta kulkevat käsikädessä. 

Proteiinia saa monipuolisesta ravinnosta. Proteiinijauheen lisääminen ruokavalioon tuo proteiinia kuitenkin nopeasti imeytyvässä muodossa helposti ja nopeasti, ja treenaamaankin voi lähteä vaikka samantien. Vatsa ei tunnu liian täydeltä.

Heraproteiini on paras aminohappojen lähde

Heraproteiinin etuna muihin proteiinin lähteisiin on sen valmiiksi täydellinen aminohappokoostumus. Heraproteiinin aminohappokoostumus on nimittäin täydellinen ihmiselle. Se sisältää kaikki välttämättömät aminohapot, jotka tulee saada ravinnosta, sillä ihmisen keho ei muodosta niitä itse. Siksi heraproteiini on helppo tapa turvata aminohappojen saanti. Erityisen paljon heraproteiini sisältää yhtä haaraketuista aminohappoa (BCAA) l-leusiinia, joka on lihaksille tärkeä aminohappo. Nykyisin muutkin proteiinijauheet valmistetaan niin, että niissä on mahdollisimman hyvä aminohappokoostumus mm. sekoittamalla kasviproteiinien eri lähteitä toisiinsa. 

Joskus kuulee epäiltävän proteiinijauheiden makua. Pelko on turha. Nykyään proteiinijauheet maistuvat todella hyvältä. Erityisen paljon pidetään maultaan heraproteiinijauheista, mutta myös muut protskut ovat hyviä. Heran maku on luonnostaan kovin mieto. Koska heraproteiini saadaan maidosta ja maku on meille tuttu, se saadaan helposti hyvänmakuiseksi eikä mitään epämiellyttävää makua ei tarvitse peittää. 

Proteiinijauheet sekoittuvat veteen näppärästi hyvässä shakerissa (ei kannata yrittää muita keinoja, sillä silloin voi jäädä epämiellyttäviä paakkuja) ja juomat ovat näin heti saatavilla. Proteiinin juominen on kuitenkin enää vain yksi tapa käyttää protskua. Proteiinijauheita voi käyttää myös ruoanlaitossa lisäämään proteiiininsaantia. Maustamatonta proteiinijauhetta voi sekoittaa vaikkapa puuron tai smoothien joukkoon, siitä voi tehdä protskulettuja tai lisätä leipätaikinaan! Se sekoittuu myös rahkaan ja jugurttiin mainiosti ja lisää reippaasti proteiinin saantia. Jos käyttää maustettua prodea, saa uusia makuvaihtoehtoja tuttuihin elintarvikkeisiin. Helppoa ja herkullista! 

Proteiinijauheet ovat lähes rasvattomia (riippuen toki proteiinin lähteestä) ja vähäkalorisia. Siksi dieetillä käytetäänkin usein protskua. Ne sopivat myös eri ruokavalioihin, koska proteiinin lähteitä on niin runsaasti saatavilla. 

Eli, kannnattaa kokeilla! Proteiinijauheet ovat elintarvikkeita, siis ruokaa. Ne ovat hyvä lisä monipuoliselle ruokavaliolle. Aminopörssissä on valtava valikoima erilaisia proteiinijauheita. 

Kun tuotteet suodattaa suosituimmuusjärjestykseen, näkee nopeasti, mitä protskuja haetaan yhä uudelleen ja uudelleen. Ne ovat usein ne kaikkein parhaimman makuiset! 

Jos haluat neuvoja, kysy meiltä. Autamme supermielellämme.