Oikea proteiinijauhe oikeaan aikaan!

Mahtavaa, että proteiinijauheen käyttö kiinnostaa. Saat siitä hyvää energiaa proteiinista vai minimaalisella hiilihydraatti- ja rasvamäärällä. Proteiini tunnetusti edistää lihaskasvua ja siksi se on loistava valinta kaikille liikkujille. 

Proteiinijauhe treenin jälkeen ja ennen treeniä

Treenin jälkeen

Kun haluat nauttia proteiinijauheen palauttavasta vaikutuksesta, ja haluat tärkeät, proteiinin sisältämät aminohapot heti lihasten käyttöön, valitse nopeasti imeytyvä heraproteiini. Se toimii parhaiten heti treenin jälkeen. Heraproteiinijauhe on loistava palautusjuoma, jos välttelet hiilihydraatteja tai noudatat keto tai VHH-dieettiä. 

Heraisolaatti (eli Whey 100) ja herakonsentraatti (Whey 80) ovat molemmat hyviä valintoja, joskin heraisolaatti imeytyy vähemmän suodatettua konsentraattia vieläkin nopeammin. Isolaatissa on myös konsentraattia vähemmän rasvaa ja hiilihydraatteja (laktoosia) ja korkeampi proteiinipitoisuus. 

Luultavasti heran ylivertainen teho perustuu sen korkeaan BCAA-aminohappopitoisuuteen ja erityisesti leusiini pitoisuuteen. Se vaikuttaa tutkitusti tehokkaammin kuin vaikkapa soijaproteiini. Jos et noudata vegaanista ruokavaliota, on heraproteiini lihasten kannalta paras valinta. 

Ennen treeniä

Jos nälkä kurnii kovasti, mutta treeniaika lähestyy, on fiksua nauttia hyvin imeytyvä heraproteiini ennen treeniä. Näin lihakset saavat tarvitsemansa proteiiniannoksen, ja jaksat vetää treenit täysillä loppuun asti. 

Proteiinijauhe välipalaksi 

Kun ehdit nauttia proteiinijauheen rauhassa ennen treeniä, voit sekoittaa sen vaikkapa rahkaan, smoothieen, jugurttiin tms. Hiukan hedelmiä/marjoja tuo annokseen vitamiineja ja pari pähkinää hyviä rasvoja. Yhdistelemällä heraproteiiniin hyvää tekeviä ja terveellisiä ravintoaineita saadaan ateriasta myös monipuolisempi. 

Proteiinijauhe illalla

Mikä on yöproteiini? 

Yöproteiini on proteiinijauhe, joka on kehitetty erityisesti iltaisin nautittavaksi. Se sisältää sekä nopeasti imeytyvää heraproteiinia että hitaasti imeytyvää kaseiinia. Lisäksi yöproteiiniin voidaan lisätä vitamiineja, joista parhaiten toimii ZMA eli sinkki-magnesium-B6-vitamiiniyhdiste, joka edistää kehon palautumista treenistä. 

Magnesium ja B6-vitamiini edistävät lihasten ja hermoston normaalia toimintaa, normaalia energia-aineenvaihduntaa ja auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Magnesium ja sinkki edistävät normaalia proteiinisynteesiä.

Tervetuloa proteiinijauheiden ostoksille kotimaiseen Aminopörssiin! 

Autamme mielellämme tuotteiden valinnassa.