Manduka Bolsterin valinta

Bolsteri on jokaisen yin-joogaajan must have tuote ja loistava tapa lisätä rentoutusta savasanassa, joogan loppurentoutuksessa. Bolsterin avulla lihakset voi rentouttaa paremmin ja asanaan on mahdollista laskeutua rennommin, hengityksen siivittämänä, eikä asana mene vahingossa liian pitkälle, jolloin hengitys kiristyy. Tämä tekee myös joogasta turvallista. Bolsteri on myös kaunis olohuoneen sisustuselementti ja suorastaan houkuttelee pitkiin avauksiin. 

Mikä sitten on paras bolsteri juuri minulle? Tässä Mandukan ohjeet bolsterin valintaan.

RECTANGULAR, neliskanttinen

Rectangular bolsteri on leveämpi, jolloin se asettuu jopa koko selkäsi alle - toki riippuen koostasi. Se pysyy parhaiten paikallaan eikä liiku tai rullaa pois. Erinomainen tuki hartiaseisonnassa, eteentaivutuksissa sekä supta virasasanassa (asana, jossa polvet ovat selinmakuulla koukussa). Kuvassa näet myös, miten neliskanttista bolsteria voi käyttää yhdessä blokkien kanssa. Videolla näet, miten bolsteri toimii eka pada kapottanasana (joutsen asento) loistavana tukena. 

ROUND pyöreäreunainen

Round -mallinen bolsteri on paras vaihtoehto tuomaan kaarta, taivutusta kehoon (katso video). Toimii erityisen hyvin taaksetaivutuksissa ja sivutaivutuksissa. Erinomainen virasanassa, kun istut bolsterin päälle (istuma-asento, jossa polvet koukussa ja yhdessä ja sääret aukeavat sivuille), matsyasanassa (eli kala-asennossa selän alla, jossa selkä on selinmakuulla kaarella taaksepäin ja pää on lattiassa) sekä savasanassa eli selinmakuulla loppurentoutuksessa polvien alla. 

LEAN kapea

Paras bolsteri tuomaan pehmustetta nilkkojen ja ranteiden alle. Istuma-asennossa hyvä pehmuste pepun alle. Toimii myös pehmusteena ja tukena lonkan avauksissa (katso video) tuoden tukea jaloille sekä rintakehää avaavissa asanoissa. 

Tsekkaa Mandukan loistava video erilaisten bolsterien käytöstä.