Treenin aloitus kesän jälkeen
Ihana kesäloma on takana! On toivottavasti uitu, saunottu, ulkoiltu ja nautittu kesäherkuista…

Syksy saapuu ja paluu arkeen ja treeniin on edessä. Ihanaa – vai onko? Tuntuuko treenin aloitus haastavalta? Jos tuntuu, mikä neuvoksi?

Tässä muutamat vinkit:

Sovi treenitreffit ystävän kanssa
Kun sovitte treffit lenkkipolulle, jooga- tai kuntosalille, tulee helpommin lähdettyä eikä peruttua. Tsempatkaa toinen toisianne osallistumaan. Ripeän kävely- tai rauhallisen juoksulenkin lomassa on myös ihana purkaa päivä ja aloittaa vapaa-aika.
 
Valitse laji, mistä pidät.
Jos et tiedä mistä pidät, kokeile. Sovi itsesi (tai ystäväsi kanssa) treffit joka viikolle. Menkää kokeilemaan ennakkoluulottomasti uusia lajeja ja kokeilujakson jälkeen sitoutukaa yhteiseen uuteen harrastukseen tai vielä parempi, pariin erilaiseen. Monipuolinen treeni on useimmiten parasta, mitä itselleen voi tehdä.
 
Osta kunnolliset välineet
Kun välineet ovat kunnossa, treenimotivaatio nousee. Kuulostaa ehkä pinnalliselta, mutta on totta. Hyvillä juoksukengillä, hyvin istuvalla topilla ja kauniilla legginseillä treenaaminen on monin verroin mukavampaa kuin kulahtaneilla verkkareilla.
 
Syö hyvin.
Siis oikeasti hyvin. Niin, että jaksat. Nauti hyvää, puhdasta ruokaa ja täydennä ruokavaliotasi helposti imeytyvillä ja kätevillä lisäravinteilla. On helppoa nauttia esim. herkullinen proteiinismoothie ennen treeniä. Treenin jälkeen on laadukkaan palautusjuoman aika ja raskas, pitkä treeni taas saa uutta boostia intra-tuotteiden avulla. Kun ravitsemus on kunnossa, treeni sujuu paremmin, eikä kiljuva nälkä yllätä kotona. Herkuttelukin pysyy paremmin kuosissa, kun nautit laadukasta ravintoa.

Ja kas, paluu arkeen ja treeniin tuntuu paljon mukavammalta!

Nautinnollista arkea.