Mitä superfoodit ovat?
Superfood on hyvä nimi, joka kuvaa ravintoa, joka sisältää luonnostaan runsaasti ravinteita. Pienestä määrästä superfoodeja saa paljon luonnollisessa muodossa olevia vitamiineja ja kivennäisaineita sekä mahdollisesti, tuotteesta riippuen, myös omega-rasvahappoja. Superfoodit voivat sisältää runsaasti kuitua, mistä on hyötyä vatsan normaaliin toimintaan. Toisin sanoen, superfoodit ovat erinomaista ravintoa ihan kenelle tahansa.

Kaikkia superfoodeja yhdistää luonnollisuus. Tuoteselosteet ovat yksinkertaisia eikä sieltä löydy lainkaan turhia lisäaineita.

Vaikka helposti superfoodit mielletään uudeksi ilmiöksi, se ei pidä paikkaansa. Niitä on aina ollut ja toivottavasti tulee aina olemaan. Nimeäminen on uutta. Esimerkiksi suomalaisessa ruoassa on paljon luonnon superfoodeja. Niitä ovat mustikka, mustaherukka, tyrni, karpalo, pakuri ja nokkonen. Tänä päivänä niistä onkin tehty käteviä ja ravinnepitoisia jauheita, jolloin niitä on voi nauttia ympäri vuoden paitsi Suomessa, myös missä tahansa päin maailmaa, missä näitä herkkuja ei tuoreena ole saatavilla.

Ulkomailta tuotavia superfoodeja on yhtä lailla runsaasti. Tunnetuimpia niistä lienevät chia-siemenet, mulperimarjat, hampunsiemenet, maca, sienituotteet ja raakakaakao, mistä tehdään myös herkullisia ja hyvää tekeviä suklaita.
Yhä useampi meistä on lisännyt ainakin jonkin mainituista superfoodeista ruokakaappiinsa. Tässä vähän käyttövinkkejä!

Todella hyvänmakuinen naposteltava on mulperimarja.Toffeelta maistuvat terveyspommit maistuvat niin aikuisille kuin lapsillekin ja sisältävät runsaasti kuitua. Liika on näissäkin herkuissa toki liikaa, koko pussia ei kannata syödä kerralla!

Hampunsiemenet ovat erinomainen omega-rasvahappojen lähde etenkin kasvissyöjille ja vegaaneille, mutta ihan kenelle tahansa. Ne maistuvat herkulliselta myslin tai maustamattoman jugurtin seassa tuoden ihanaa purutuntumaa.

Ravintolisänä toimivat sienituotteet on tehty mahdollisimman helposti nautittaviksi. Esimerkiksi Four Sigmatic -sienijauheet sekoitetaan kuumaan veteen ja nautitaan teen lailla. Jokaisella tuotteella on hauskahko nimi, joka kertoo tuotteen fiiliksestä.

Raakakaakao on jokaisen leipojan lemppari. Tummanpuhuva raakakaakao maistuu superhyvältä, oli sitten leipomassa raakakakkua tai syntisen hyvää suklaakakkua. Kuumentamaton raakakaakao sisältää kaikki raakakaakaon hyvät ominaisuudet. Jos leipominen ei innosta, raakasuklaata saa toki ihan valmiinakin. Ja voi että millaisina makuyhdistelminä! 

Kookostuotteista ihan ehdottomia herkkuja on kookosmanna. Se toimii yhtä lailla raakakaakun ainesosana kuin ihan lusikalla nautittavana herkkuna sellaisenaan! Moni ketogeenista tai VHH- ruokavaliota noudattava nauttiikin sen makeana herkkuna vähillä hiilareilla. Kookosjauho toimii loistavasti leivonnassa tuoden ihanan pehmeää makua niin leipiin kuin kekseihinkin. 

Macasta ei voi rehellisyyden nimissä sanoa, että se maistuu hyvältä, mutta suosittua se on. Maca sisältää kalsiumia, jodia, vitamiineja ja aminohappoja, sekä välttämättömiä että ei-välttämättömiä ja kasvisteroleja. Helpoiten sen nauttii kulauttamalla vesitilkalla alas, mutta jotkut sekoittavat sen esimerkiksi raakasuklaataikinaan tai smoothien joukkoon.

Vihertuotteet sekoittuvat nekin smoothieen. Spirulina on ikisuosikki, mutta meille suomalaisille tutummat nokkosenlehtijauhe ja nokkosjauhe nostavat nekin jatkuvasti suosiotaan. Viherjauheita on saatavilla myös kätevässä kapselimuodossa, jos smoothiet eivät syystä tai toisesta innosta. 
 
Tässä vain muutama mainitaksemme.

Tsekkaa Aminopörssin koko Supefoodien valikoima ja tilaa omat suosikkisi jo tänään!

Muistathan, että ravintolisä ei koskaan korvaa monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. Noudata ohjeen mukaista annostusta ja säilytä ravintolisät lasten ulottumattomissa.