Resepti: Mudcake tyyppinen suklaapiirakka kauden marjoilla
Tämä on helppo resepti, joka maistuu varmasti monelle. Resepti on gluteeniton, viljaton, laktoositon, eikä sisällä ollenkaan valkoista sokeria. Kokeile ja nautiskele!

  Tarvitset: 
  • 1 dl kookosjauho
  • 1 dl mantelijauho/-jauhe
  • n. 2 dl Nutri Works Iso WorX suklaa proteiinijauhetta
  • 15 kpl tuore taateli
  • 6 rkl kookosöljy
  • 3 kpl kananmuna
  • 7 rkl raakakaakaojauhe
  • ½ dl erytritoli
  • 1 tl leivinjauhe
  • ¼ tl suola
  •  Päälle: tuoreita kauden marjoja oman maun mukaan sekä kookosnektaria
 
Ohjeet:
  1. Poista taateleita kivet.
  2. Sulata kookosöljy vesihauteessa.
  3. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Koostumus on hyvin tahmeaa mutta se kuuluu asiaan.
  4. Levitä mössö tasaisesti joko silikoni vuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan kooltaan noin 17cm x 27cm.
  5. Levitä mössön päälle tuoreita kauden marjoja, kuten kuvan piirakassa käytettyjä mustaherukoita, haluamasi määrä. Painele ne varovasti lusikan koveralla puolella piirakkaan kiinni.
  6. Valuttele koko komeuksen päälle kookosnektariinia (tai muuta haluamaasi makeuttajaa) haluamasi määrä.
  7. Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa noin 15-20 min riippuen kuinka kypsää haluat. Kannattaa kuitenkin tarkkailla piirakkaa ja varoa paistamasta liikaa sillä tahmaisuus on aika herkullista!
  8. Jäähdytä piirakka huoneen lämpöön ja anna jäähtyä vielä jääkaapissa kunnolla ennen leikkaamista paloiksi
 
Ystävällisin terveisin,
Outi