Resepti: Kesäiset vohvelit, gluteeniton & maidoton

Voi niitä lapsuuden hyviä kesäisiä muistoja, missä paistettiin juuri kauppaan tulleilla vohveliraudoilla vohveleita, ja syötiin ulkona mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.... 

Näiden muistojen siivittämänä ostin vohveliraudan. Vohvelit olivat juuri niin hyviä kuin muistin. 

Kesäiset vohvelit sopivat gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon. Ne maistuvat koko perheelle.

Kesäiset Vohvelit, raaka-aineet:

  • 3 (luomu) kananmunaa
  • 4 dl kasvimaitoa esim. gluteenitonta kauramaitoa 
  • 1 dl hiilihapotettua vettä tai vichyä
  • 2 dl mantelijauhoa
  • 2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • Paistamiseen kookosöljyä  

Täytteeksi esim. 

  • Herkkuisaa tai Herkkuisa sokeroimatonta -raakasuklaa-hasselpähkinälevitettä
  • Kauravaahtoa

Ohje: Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne kevyesti. Lisää muut aineet koko ajan sekoittaen, jauhoja ja nestettä vuorotellen. 

Kuumenna vohvelirauta kuumaksi. Paista vohvelit kookosöljyn avulla rapeiksi. Itse pidän rapsakoista vohveleista, joten käytin kuuminta asetusta.

Ohje: Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne kevyesti. Lisää muut aineet koko ajan sekoittaen, jauhoja ja nestettä vuorotellen.
 
Kuumenna vohvelirauta kuumaksi. Paista vohvelit kookosöljyn avulla rapeiksi. Itse pidän rapsakoista vohveleista, joten käytin kuuminta asetusta. Lisää kookosöljyä vohvelirautaan ja sekoita taikinaa aina ennen uuden vohvelin paistoa.
 
Nauti esim. Foodin Herkkuisan kanssa!