Takaisin

Tuotearvostelussa Nutri Works tuotesarjan L-Theanine 100 %

Nutri Works l-teaniinijauhe

Rentouttava ja rauhoittava l-teaniini on aminohappo,  joka toimii mielenkiintoisella tavalla sillä vaikka sen on todettu laukaisevan jännitystä ja rauhoittavan mieltä, niin se silti kirkastaa mieltä sekä auttaa keskittymään! Eli aminohappo ei väsytä toisin kuin voisi "rauhoittavasta" vaikutuksesta päätellä.

Yksinkertaisesti todettuna l-teaniini sopii kaikille hektisen elämän keskellä eläville. Varmaa on ettei tuotteesta ole ainakaan haittaa, sillä l-teaniini on täysin luonnollisesti mm. teepensaan lehdissä esiintyvä aminohappo, jolla ei ole todettu haittavaikutuksia. Eikä "nukahtaminen rattiin" ei tule tapahtumaan rentouttavan ja rauhoittavan vaikutuksen johdosta, vaan päinvastoin, l-teaniini auttaa keskittymään ympäröiviin olosuhteisiin kuten muuhun liikenteeseen.

Itse aloitin käyttämään l-teaniinia stressitöntä elämää tukemaan vakavan ylikunto diagnoosin jälkeen: fyysinen ja henkinen stressi kuitenkin olivat syynä ylikunnon syntymiseeen. Univaikeuksien vuoksi olen joutunut kokeilemaan eri tyyppisiä nukahtamislääkkeitä luonnollisesta melatoniinista reseptillä saatavaan nukahtamislääkkeeseen asti, ja olin hieman skeptinen l-teaniinin "rauhoittavasta mutta keskittymistä parantavasta vaikutuksesta" koska aina edes reseptilääkkeet eivät toivottavaa vaikutusta tuoneet.

Olen kuitenkin aina huomannut, suurena vihreä tee fanina, että juuri teessä on tämän tyyppinen vaikutus, rauhoittava mutta silti ajatusta kirkastava, joten päätin antaa tuotteelle mahdollisuuden.
Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin hyvin "vihreä tee"-tyyppisen efektin, eli mieli kirkastui reilun puolen tunnin jälkeen ottamisesta, sekä tietyntyyppinen hermostuneisuus joka ylikunnon myötä oli vahvana jokapäiväisessä elämässä, lievittyi.

Omat käyttökokemukseni l-teaniinista ovat pelkästään positiivisia. Olen aina ollut kofeiinille hiukan yliherkkä ja esimerkiksi vihreää teetä en voi juoda mielinmäärin, sillä se aiheuttaa helposti huonon olon minulle - eritoten tyhjään vatsaan juotuna. Mutta l-teaniini jauheen nauttimisesta kaksi kertaa päivässä annostuksen mukaisesti en koskaan negatiivisia vaikutuksia huomannut. Tämä myös vastaa kysymykseen miksi ei riittäbää l-teaniini annosta ei voi välttämättä ottaa vihreän teen muodossa. Voi toki kyllä,  mutta juomalla useamman kupin vihreää teetä se saattaa johtaa pahaan oloon kuten minulla. Ja valitettavasti yksilöstä riippumatta se johtaa auttamattomasti kesken tärkeän keskittymistä vaativan tilanteen erittäin kovaan vessahätään joka ei varmastikaan ole omiaan stressiä lievittämään :)

Ihmelääke l-teaniini ei kuitenkaan ole. Univaikeuteni tai ylikunnon mukanaan tuoma hermostuneisuus eivät tuotteen käytön myötä kadonneet, mutta ne lievittyivät käytön yhteydessä. Huomasinko eron normaali olotilaan juuri ääritilanteeni eli ylikunnon vuoksi, en osaa sanoa. Mutta mielestäni se että yksittäinen, luonnollisessa muodossa nautittava, ei-lääketeollisuuden valmistama, aminohappo/tuote voi vaikuttaa lieventävästi muuten hyvinkin elämänlaatua määritteleviin oireisiin on jo todella suuri juttu.

Tulen varmasti käyttämään jatkossakin l-teaniinia, juuri edellämainittujen myönteisten vaikutusten vuoksi. Annoskoko verrattuna pakkauskokoon suhteutettuna hintaan, on erittäin kohdillaan Nutri Works L-Theanine 100 % valmisteessa. Puolikas mittalusikallinen suuhun ja vettä päälle, eikä maistu miltään - ei ole vaiva eikä mikään.

Kuten aiemmin kirjoitinkin, Nutri Works l-teaniini sopii kaikille länsimaalaisen kiireen, paineen ja stressin kanssa painiville ihmisille. Varmasti suurin "ongelma" on vain muistaa ottaa l-teaniinia päivittäin tarpeen mukaan, esim ennen tärkeää palaveria, työhaastattelua tai koulussa kokeita ennen - mutta ei siitäkään kannata stressiä ottaa sillä silloin mennään metsään ja pahasti: L-teaniinia ostetaan lievittämään stressiä, ei lisäämään sitä :) 

Suosittelen kokeilemaan!

Petteri Avilia
Insta @petteriavilia
Facebook Petteri Avilia 


 

Takaisin