Takaisin

Tuotearvostelussa Nutri Works tuotesarjan Intra WorX

Tätä solmua on yritetty aukoa monella tapaa jo vuosia kuluttajan alitajunnassa että pitääkö valita bcaa, eaa vai joku niiden combo – ja mitä ihmeitä ne sitten ovat? No, onneksi on yhä palvelevia kivijalkaliikkeitä joista saa asiantuntevaa neuvontaa ja tarpeisiinsa vastaavat tuotteet mukaan. Kysymys lienee monelle alasta jopa ymmärtävällekin sekä alalla työskentelevälle hiukan hankala, että mitä eroa aminohappovalmisteilla on. Tämän tuotearvostelun aihe ei ole selventää niinkään erilaisten valmisteiden eroja vaan nyt keskityn Intra Worx'n imeytyvyyteen, makuun sekä käyttötarkoitukseen, joista jälkimmäinen myös avaa hiukan myyttiä aminohappojen ympäriltä. 

Maku ja koostumus ovat tämän päivän laatutietoiselle kuluttajalle tärkeitä asioita ja täytyy tunnustaa että itse alan myös olemaan melko hifistelijä silloin kun valitsen makeutettuja ravintolisiä. Makutestiin ajautunut ”tropical fruit” onnistui nimensä mukaisesti maistumaan hedelmäisen raikkaalta ja eritoten sekoittuvuus oli hyvä. Silmiin pistävää oli myös se että jauhe ei purkissa viikkoja seistessäänkään kovettunut yhdeksi kovaksi palaksi, mitä monille aminohappovalmisteille käy – jopa siihen pisteeseen että niitä saa puukolla hakata palasiksi. Ja tämä ei ole edes vitsi. Joten tästäkin erityismaininta plussamerkkisenä!

Entä sitten jäikö tuote kuplimaan vatsan pohjalle kesken treenin tai ennen treeniä nautittuna? Ei onneksi ollenkaan. Toisten mahat ovat herkempiä kuin toisten mitä tulee tyhjään mahaan nautittaviin ravintolisiin mutta Intra Worx ei vaikuttanut mahahappoja sekoittavalta yhdistelmältä omaan mahaani ja tuotetta testattiin eri olosuhteissa sekä kellonaikoihin.

Käyttötarkoituksesta voidaan käydä loputonta keskustelua ja markkinointi mielessähän aminohappotuotteita on helppo ”myydä” joka tilanteeseen sopivaksi must-to-use tuotteeksi, mutta onko kuitenkin niin että kyseessä on suursuosiostaan, valmis hiilihappojuomissa sekä jauheissa, huolimatta tuote jolla on aika rajattu käyttötarkoitus jos mietitään todellista hyötyä. Mikä on se ”todellinen hyöty”? Tarkoitan tässä yhteydessä sitä että tuotteen todellinen hyöty näyttäisi koko potentiaalinsa sellaisen kuluttajan elämässä jossa hän oikeasti elää päivittäisestä ravinnosta riittämättömällä aminohappojen saannilla tai raskaan fyysisen työn tai treenien vuoksi aminohappojen tarve on penkkiurheilijaa todellisempi ja suurempi. Tavallista istumatyötä tekemättömän, liikuntaa harrastamattoman, ihmisen arjessakin silti näkisin tämän kaltaisen tuotteen hyvinkin sopivaksi osaksi esimerkiksi aamupalaa tai iltapalaa – tuomaan välttämättömiä aminohappoja muuten mahdollisesti ravintoköyhään päivittäiseen ravitsemukseen sekä elektrolyyttejä joita tuote sisältää.

Itse henkilökohtaisesti käytän aina aminohappovalmistetta aamulla, noin 20min aminohappojuomaa ennen otan maitohappobakteerijuoman mutta tosin en varsinaista kiinteää aamupalaa syökään vasta kuin 60min heräämisestä. Tankkailen maitohappobakteeri-/sekä aminohappojuoman lisäksi vihreää teetä ja vettä noin litran. Toinen ajankohta jolloin käytän tuotetta on ennen treeniä ja sekä treenin aikana mikäli treenien kovuus on tietyllä tasolla eritoten voimaharjoittelussa tai kun luonnollisesti viimeinen ateria ennen treeniä on tunteja ennen suoritusta.

Itse en käytä hirveästi proteiinia päivittäin verrattuna moniin suosituksiin joissa puhutaan useista grammoista per painokilo, itse käytän vain noin 1,2-1,5g er painokilo. Mutta määrän sijasta panostan todella paljon syömäni proteiinin laatuun. 1.2g per painokiloa syötyä proteiinia huippulaadukkaista lähteistä maksaa saman verran kuin 3g heikompilaatuisista lähteistä otettua proteiinia, mutta proteiinin aiheuttama happotaakka elimistölle on lähes kolmekertaa pienempi lyhyellä matematiikalla laskettuna puhumattakaan muusta turhasta jota monesti heikkolaatuisimmista lähteistä nautitut proteiinilähteet sisältävät.

Itse luokittelen laadukkaan aminohappojuomajauheen hyväksi lähteeksi ottaa pieni osa päivittäisistä aminohapoista, hyvin imeytyvässä muodossa. Kiinteää ruokaa valmiste ei missään nimessä korvaa vaan toimii enemmänkin täsmäaseena treenin ympärillä tai hetkinä jolloin ei kiinteää ruokaa ei ehdi/voi syödä, syystä tai toisesta. Siitä mikä on oikea määrä syödä proteiinia päivässä on montaa eri mielipidettä, mutta itse olen perustellut proteiinin laadun itselleni monesta syystä tärkeämmäksi seikaksi kuin määrän. Siitä huolimatta että olen tiputtanut vuosia sitten lähes yksi kolmasosaan syömäni päivittäisen proteiinimäärän, olen kuitenkin tasaisesti vuosi vuodelta onnistunut kasvattamaan lihasmassaa vaikka se ei edes treenini tarkoitus ole missään kohtaa ollutkaan joten tämäkin tukee faktaa että laatu ennen määrää. Mutta tähän jokaisen kannattaa itse selvittää itselleen sopivin annostus. Tärkein asia itselleni kuitenkin on ollut vointini MERKITTÄVÄ kohentuminen ja keveys jota tämä ravintomalli on itselleni tuonut, sekä närästyksen ym. ovat kadonneet kokonaan. 

Hieman menin aiheen ohitse mutta halusin toisaalta antaa myös toisenlaisen näkökulman aminohappojauheen käyttötarkoitukselle. Intra Worx ei ole kuitenkaan ihan perinteinen ”pelkästään bcaa/eaa” aminohappoja sisältävä jauhe vaan siinä on myös kattava sekoitus kivennäisaineita eli magnesiumia, natriumia sekä kaliumia sekä myös B6-vitaminiia tukemassa. Tämäkin yhdistelmä tukee tuotteen käyttötarkoitusta treenin ympärillä nautittavaksi tuotteeksi, ja mitä kovempi on treenin intensiteetti sekä hikoilun määrä sitä tärkeämmäksi tämän kaltaiset tuotteet tulevat.

Entä sitten ne hiilihydraatit? Eikö niitä pitäisi olla ”treenijuomissa”, no kyllä ja ei. Lyhyesti sanon sen verran että laadukasta hiilihydraattijauhetta kuten esim. Osmo Worx voi sekoittaa hyvin Intra Worxin kanssa, juuri esim. pitkäkestoisen suorituksen aikana nautittavaksi jolloin siitä yhdistelmästä tulee erinomainen ”urheilujuoma”, toisin kuin ikiaikaiset jääkiekkohalleilla myytävät sokerilitkut. Kuntosalitreenaajan treenijuomaan hiilihydraatteja ei välttämättä tarvitse lisäillä mutta mikäli on kova treenikausi meneillään tai massakausi tms. niin ei niistä missään nimessä haittaa juomassa käytettynä ole. Sellaisenaan Intra Worx on erinomainen aminohappo/elektrolyytti juoma jonka nauttimiseen löytyy monia oikeita hetkiä liikkuvan ihmisen arjessa sekä ennen kaikkea treenin ympärillä.

Intra Worx ei ole hifistelytuote ”vain hardcore” treenaajille, vaan se on helposti, laadukkaasti ja mahaystävällisesti elektrolyyttien sekä aminohappojen lisääntyneeseen tarpeeseen urheilevan ja/tai kiireisen ihmiseen arkeen sopiva täydennys ravintolisähyllyyn. Hinta-laatusuhde on tuotteessa erinomainen kilpaileviin tuotteisiin verrattuna, kuten kaikissa Nutri Works sarjan tuotteissa.

Kohti kovempia treenejä ja aminohappojen lisääntynyttä tarvetta!

Petteri Avilia

Facebook: Petteri Avilia
Insta: @petteriavilia

 

Takaisin