Ihminen tarvitsee proteiinia solujen rakennusaineeksi. Keskimääräinen tarve on noin yksi gramma proteiinia per painokilo, mutta proteiinin tarve voi olla myös suurempi. Kasviproteiinit ovat hyvä vaihtoehto eläinperäisten proteiinin rinnalle ja sopivat lisäksi hyvin ruoka-aineallergioista kärsiville tai kasvisruokavaliota noudattaville henkilöille. Yhdistämällä eri kasviproteiinin lähteitä samassa tuotteessa saadaan aminohappoprofiililtaan eläinkunnan proteiineja vastaavia tuotteita. Suosittu kasviproteiiniyhdistelmä on riisi ja herneproteiini. Riisiproteiini on erinomainen, hyvin imeytyvä kasvikunnan proteiini ja siinä on lähes täydellinen aminohappoprofiili. Riisiproteiinissa on kuitenkin vain vähän lysiiniä, jota taas löytyy erityisesti palkokasveista, kuten herneestä. Yhdistämällä nämä kaksi erinomaista proteiinin lähdettä saadaan aikaiseksi monipuolinen aminohappoprofiililtaan täydellinen proteiini.