CocoVi

Chia-Siemenet

350 grammaa
ALE 25 %
  • CocoVi Chiansiemenet
7,49 €
7,49 €
9,99 €

21,40 € / kg

Varastossa yli 30 kpl

Määrä: kpl

Ilmainen toimitus yli 49 € tilauksiin postiisi

Nopea toimitus 1-3 vrk

Ilmainen 14 vrk palautusoikeus

Chiaa viljellään nykyään myös Kaakkois-Aasiassa ja Meksikossa. Vanhat kulttuurit varsinkin Guatemalassa ja Meksikossa ovat käyttäneet chia-siemeniä peruselintarvikkeena. Kasvi kasvaa luonnollisesti etenkin Meksikon ja Guatemalan keski- ja eteläosissa.

Chia siemenillä on pitkä historia ihmisravintona, alkaen muinaisesta Meksikosta n. 2600eaa. Amarantti, pavut, chia ja maissi muodostivat pääosan Atsteekkien ja Mayojen ruokavaliosta kun Columbus saapui Uuteen Maailmaan. Vielä nykyäänkin sitä käytetään ’chia fresca’ juomassa joka on käytössä Meksikossa, Keski-Amerikassa, Kaliforniassa ja Arizonassa. 

Chia siemen sisältää n. 40 % kasviöljyjä, arviolta 20 % proteiineja eikä yhtään kolesterolia. Siemen koostuu merkittävistä määristä kuituja, antioksidantteja ja vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä lisäksi mineraaleja kuten kalsium, rauta, sinkki yms. Tuotteen tärkein ominaisuus on sen sisältämän öljyn Omega-3 pitoisuus, jota on enemmän kuin kalassa tai muissa jyvissä tai siemenissä. Omega-3 öljyt ovat tärkeässä roolissa vitamiinien ja muiden rasvojen liukenemisessa. Toinen hieno ominaisuus on Chia siemenen sisältämät ravintokuidut. Se sisältää n. 38 % hiilihydraatteja (30 % liukenemattomia, 3 % liukenevia ja loput aminohappoja). Korkea kuitupitoisuus sekä niiden hyvä nesteenimeytymis- ominaisuus (10 kertaa oman painona verran), auttaa painonhallinnassa sekä useissa ruoansulatusvaivoissa.

Käyttö: Lisää puuroon, jogurttiin, smoothiejuomiin tmv.

Säilytys: Huoneenlämmössä.

Alkuperämaa: Bolivia

Valmistaja: CocoVi
Ravintoarvot per 100g:
Energia 423 kcal
Proteiinit 22,5g
Rasvat 27,6g
joista tyydyttyneitä 2,5g
ja yksittäistyydyttymättömiä 1,4
ja monityydyttymättömiä 22,2g
ja omega-3 rasvahappoja 17,2g
Hiilihydraatteja 4,8g
joista sokereita 0,9g
Ravintokuituja 32,5g

Ainesosat: Chia-siemen 


Arvostele tämä tuote

09.12.2015 - Katja

  • Aminopörssi suosittelee
CocoVi Chiansiemenet

Chia-Siemenet

Sähköpostiosoitetta ei näytetä arvion yhteydessä