Vegaaniset proteiinijauheet

Tänään, 1.11 vietetään maailman vegaanipäivää. Ruokavalio on yhä suositumpi ja sen ansiosta myös vegaanisten tuotteiden valinta kasvaa koko ajan.

Aminopörssissä on valtavasti täysin vegaanisia tuotteita. Useimmat tuotteet ovat sarjojen sisällä ja ne löytyvät aika näppärästi. Toiset sarjat ovat kokonaisuudessaan vegaanisia. 

Esim. Sunwarrior, joka valmistaa superfoodeihin ja laadukkaisiin kasviperäisiin raaka-aineisiin pohjautuvia tuotteita on täysin vegaaninen.  Sunwarrior tuotteissa on huomioitu vegaanisen ruokavalion erityispiirteet ja mm. vitamiineja on lisätty tuotteisiin vegaanien tarpeen mukaan. 

Vegaaniset proteiinijauheet ovat tulleet jäädäkseen. Niitä nauttivat paitsi vegaanit, myös kaikki, jotka suosivat kasviperäisiä proteiinijauheita ravinnossaan. Tällä hetkellä vegeprotskuja on valikoimassa huikeat 19 kappaletta eri brändeiltä ja näistä toki vielä maut päälle! Näistä löytää varmasti oman suosikkinsa! 

Yhdistämällä eri kasviproteiinin lähteitä samassa tuotteessa saadaan aminohappoprofiililtaan eläinkunnan proteiineja vastaavia tuotteita. Siksi kasviproteiiniyhdistelmät eli useita eri kasviproteiinin lähteitä sisältävät tuotteet ovat niin suosittuja. 

Tässä niistä hiukan lisää. 

Riisiproteiini on erinomainen, hyvin imeytyvä kasvikunnan proteiini ja siinä on lähes täydellinen aminohappoprofiili. Riisiproteiinissa on kuitenkin vain vähän aminohappoa nimeltä lysiini, jota taas löytyy erityisesti palkokasveista, kuten herneestä.

Yhdistämällä herneproteiinia ja riisiproteiinia (ja mahdollisesti vielä jokin kolmas proteiinin lähde) saadaan aikaiseksi monipuolinen aminohappoprofiililtaan täydellinen proteiini. Riisiproteiini suosittua jo siksi, että se on maultaan neutraalia. 

Suosittu kasviproteiinin lähde on riisin ja herneen lisäksi hamppuproteiini, jolla on täysiarvoinen aminohappoprofiili eli se sisältää välttämättömät aminohapot. Ruoansulatukselle hellä hamppuproteiini sisältää suhteellisen vähän lihaskasvuun eniten vaikuttavaa aminohappo leusiinia. Usein se onkin sekoitettuna muihin kasviproteiineihin. 

Soijaproteiinissa on loistava aminohappokoostumus ja se sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja ja se on siksi laadultaan verrattavissa eläinkunnan proteiininlähteisiin. Se sisältää luontaisesti hyvin vähän rasvaa, eikä lainkaan tyydyttynyttä rasvaa. 

Aminopörssin suosikki vegaaniproteiinijauheista on monta eri kasviproteiinin lähdettä sisältävä M-Nutrition Vege Proteiini, joka on saatavana kolmessa eri maussa: maustamattomana, suklaanmakuisena ja vaniljanmakuisena. Kakkoseksi kiilaa soijaproteiini Self Omninutrition Soijaproteiini, joka on myös saatavilla maustamattomana, vaniljana, suklaana ja myös mansikan maukuisena. Kolmas on Avainlippu-merkin suomalaisesta työstä saanut kasviproteiiniyhdistelmä Nutri Works Vegan Protein WorX. Se on suklaanmakuinen vegaaninen protsku, joka on makeutettu ainoastaan stevialla. SunWarriorin Protein Warrior Blend eri kasviproteiinien sekoitus on tämän sarjan suosituin protsku suklaan, vaniljan ja maustamattomana versiona. 

Tutustu Vegaanisten proteiinijauheiden ja muiden vegaanisten tuotteiden valikoimaan. Tilaa kotimaisesta Aminopörssistä! Ammattitaitoinen henkilökunta auttaa sinua mielellään tuotteiden valinnassa.