UUTUUS: Munax makeutettu kananmunanvalkuaisjauhe

Kananmunan proteiini ei imeydy liian nopeasti, eikä vastaavasti liian hitaasti vaan sopivassa ajassa loistavin tuloksin. Koska valkuainen ei sisällä rasvaa, kolesterolia, maitoa tai laktoosia, se sopii useaan eri ruokavalioon. Myös maitoallergiset, laktoosi-intolerantit ja keliaakikot voivat käyttää kananmunanvalkuaista proteiinin lähteenä. Vegaaneille se ei toki eläinperäisenä sovi. 

Kuoritussa kananmunassa on kaloreita 134 kcal/100 g, joka tarkoittaa yhtä kokonaista munaa kohden noin 70 kcal. Kananmuna ei sisällä lähes ollenkaan hiilihydraatteja, joten se sopii erinomaisesti keto ja VHH-ruokavalioon. Kolesteroli sijaitsee kananmunan keltuaisessa, minkä vuoksi ainoastaan kananmunan valkuaista sisältävät tuotteet ovat valinta sinulle, joka et halua käyttää kananmunaa sen kolesterolin vuoksi proteiinin lähteenä. 

Kananmunan keltuainen sisältää runsaasti pehmeää, terveellistä rasvaa. Kananmunan keltuainen pitää myös sisällään lähes kaikki kananmunan vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet.

Kananmunanvalkuainen on ollut pitkään suosittu proteiinin lähde. On toki mahdollista rikkoa kananmunat ja käyttää pelkästään valkuainen, mutta se ei ole ekologinen valinta. Ja kyllä se hurjalta tuntuu: heittää pois valtava määrä munankeltuaisia, vai mitä?

Onneksi on kehitetty pastoröidyt nestemäiset kananmunavalkuaiset pullossa, jotka kestävät hyvänä jopa viikon avaamisesta. Enää ei tarvitse heittää mitään pois, eikä säätää kananmunankuorien kanssa. Nestemäinen kananmunanvalkuainen toimii loistavasti leivonnassa ja on näppärä ja nopea tapa tehdä ruokaa. Nämä tuotteet on otettu avosylin vastaan.

Kananmunanvalkuaista on saatavana myös jauheena, joka on lähes yhtä suosittu kuin nestemäinen tuote. Molemmat toimivat. Nyt jauhemainen tuote on saatavana myös maustettuna versiona! Kuinka kätevää!

Kuten lukuisat heraproteiinijauheetkin, nyt kananmunanvalkuaisjauheeseen on lisätty maku- ja makeutusaine. Tuote annostellaan annosmitalla ja sekoitetaan shakerissa veteen aivan kuten heraproteiinijauhekin. Valittavana on Munax:lla kolme makuvaihtoehtoa: suklaa, päärynä ja vadelma. 

Suosittelemme kokeilemaan! 

Lähde: Munax kotisivut