Aswagandha

Aswagandha eli rohtokoisio (Withania somnifera) on koisokasveihin kuuluva monivuotinen kasvi, jota kutsutaan myös nimellä Intian ginseng. Sillä on jo yli 3000 vuoden historia ayurvedassa. Aswagandhan käytöllä on siis pitkä perinne, vaikka Suomessa sitä sisältävät tuotteet ovatkin verrattain uusia. 

Aswagandhasta voi olla hyötyä suorituskykyyn ja palautumiseen. Se on adaptogeeni, jota on käytetty kautta aikojen tukemaan sekä fyysistä että henkistä suorituskykyä sekä vahvistamaan kehoa ja sen palautumista stressistä.

Aminopörssin Aswagandha-tuotteiden valikoima on todella kattava. Tuotteet löytyvät kategoriasta luontaistuotteet, energia ja jaksaminen ja aswagandha. 

Saatavilla on kapselimuotoisia tuotteita sekä jauheita ja kahvimainen juoma Four Sigmanticilta. Annosohjeet tuotteista vaihtelevat 1 kapselista jopa 4 kapseliin vuorokaudessa, joten ne kannattaa tsekata. 

Uutuus Nutri Works Ashwagandha 300 mg, 120 vegekaps. 50 g sisältää aswagandhaa kapselimuodossa. Tuote on markkinoiden vahvimpia, sillä yksi kapseli sisältää 300 mg aswagandha-uutetta, josta withanolideja vähintään 7 %. Yksi kapseli päivässä riittää, joten 120 kapselin pakkaus kestää 4 kk käytössä! 

Suosituin Aswaganha-valmiste on tällä hetkellä Foodinin jauhemainen aswagandha, toisena tulee M-Nutrition Aswagandha kapselivalmiste ja kolmantena Harmonian KSM66 yksittäisenä ja tuplapakkauksena. 

Aswagandhaa sisältävät tuotteet ovat ravintolisiä. Suositeltua annosta ei tule ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota tai terveitä elämäntapoja. Säilytä lasten ulottumattomissa.