Tuotearvostelu Nutri Works Vegan Protein Worx

Sain testiin Nutri Worksin vegaanisen proteiinijauheen, jonka proteiini koostuu herneestä, riisistä ja hampusta. En juurikaan ole käyttänyt proteiinijauheita tavallisen palautusjuoman tapaan, vaikka kuntosalilla paljon treenaankin. Yksinkertaisesti, en ole löytänyt sopivaa proteiinijauhetta. Herkkävatsaisena yleisesti käytetty heraproteiinikaan ei itselleni sovi, ja kasviproteiinijauheet mielestäni maistuvat kamalilta. Luulen kuitenkin, että löysin potentiaalisen tuotteen tähän tarkoitukseen. Jauheessa on 11,5% kaakaojauhetta, mikä kyllä maistuu ja tuoksuukin ihanasti nenään heti kun purkin avaa. Haju ja maku ei ole mitään Nesquik-kaakaojuomajauheeseen verrattavaa, vaan tuoksuu ihan oikealta raakakaakaolta. Tämän lisäksi ainoa makeutusaine on stevia, se makeutusaineista ehkäpä luonnollisin, eikä ärsytä vatsaa.

Suosin paljon kasvisvoittoista ruokaa, joten minun tapauksessani proteiini on se, joka helpoiten jää uupumaan ruokavaliosta, vaikka sitä toki kasvikunnan tuotteista saakin, mutta ehkä täytyy nähdä suurempaa vaivaa, että sitä saa riittävästi. On siis kiva, että vihdoin saatiin markkinoille kasviproteiini, joka maistuu superhyvälle, on suomalaista, ja sopii herkkävatsaistenkin ruokavalioon.

Vielä palautusjuomaa enemmän olen käyttänyt jauhetta puuron, kauralettujen ja smoothien joukossa; on siis monikäyttöistä tavaraa. Tätä voin vilpittömästi suositella kokeiltavaksi, jos heraproteiini alkaa tökkiä tai kaipaat muuten vain vaihtelua. Normaalien kasviproteiinien tapaan, tuotteen mausta ei kyllä huomaa, että olisi esim. riisiproteiinia. Aikaisemmat kasviproteiinijauhekokeiluni ovat kaatuneet niiden pahaan makuun, enkä varmasti ole ainoa, jonka mielestä useimmat maistuu pahalle. Varmasti tämä kolmen raaka-aineen yhdistelmä ja herkullinen kaakaonmaku tekevätkin tästä muita tuotteita paremman, ylivoimaisesti.

Tuulia Lohivuo

Tuulia Lohihvuo on vuonna 1997 syntynyt intohimoinen urheilija Satakunnasta, kilpalajinaan klassinen voimanosto.