Testoboosterit
Testoboosterit ovat tuotteita, joiden tavoitteena on edistää miehistä suorituskykyä. 

Normaali testosteronitaso parantaa lihasmassan ja -voiman kasvua, yleistä vireystilaa ja seksuaalista toimintakykyä.

Testoboosterit ovat erittäin suosittuja valmisteita kovaa treenaavien ja lihasmassaa tavoittelevien miesten keskuudessa. Yhtä lailla niitä käytetään silloin, kun haetaan piristystä ja fiilistä makuuhuoneen puolelle.

Monet testosteronituotteet pohjautuvat sinkkiin ja seleeniin.
  • Sinkki edistää normaalia hedelmällisyyttä ja lisääntymistä
  • Sinkki edistää veren testosteronitasojen pysymistä normaalina
  • Seleeni edistää normaalia siittiöiden muodostusta
Jotkut testoboosterit sisältävät myös D-vitamiinia sekä B6-vitamiinia.
  • D-vitamiini edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä
  • B6-vitamiini edistää hormonitoiminnan säätelyä

Edellä mainittujen aineiden lisäksi testoboosterit voivat sisältää aminohappoja, joista proteiinit koostuvat. Esimerkiksi D-asparagiinihappo (DAA) on yksi luonnon 20 yleisimmästä aminohaposta, jota käytetään usein testoboostereissa. Myös aminohappo L-arginiinia käytetään testoboostereissa. L-Arginiini vaikuttaa kehossa lisäämällä typpioksidintuotantoa kehossa, mistä on hyötyä kehon verenvirtaukseen. Sekä DAA:ta että L-arginiinia on saatavilla myös omana tuotteenaan kapseli- ja jauhemuodossa.

Kasviuutteista ja yrteistä suosittuja aineita testoboostereissa ovat maca-jauhe, inkivääri-, kaura- ja nokkosuute. Myös erikoisemmat: ruusujuuriuute, Muira Puama-kuoriuute ja Schisandra chinensis-marjauute ovat käytettyjä uutteita. Melko yleinen testoboostereiden vaikuttava aine on Tribulus Terrestris uute. Jotkut testoboosterit sisältävät ainoastaan Tribulusta, eikä mitään muita aineita. 

Testoboosterit ovat usein kapselimuotoisia tuotteita, mutta myös jauhemaisia tuotteita on saatavilla. Testoboostereita on saatavilla myös vegaanisena. 

Muistathan keskustella lääkärisi kanssa tuotteiden sopivuudesta, jos käytät lääkkeitä. Esimerkiksi potenssilääkkeet ja verenpainelääkkeet eivät nimittäin yleensä sovi yhteen testoboostereiden kanssa.

Lisäksi on aina muistettava, että ravintolisä ei koskaan korvaa terveellistä ja monipuolista ravitsemusta ja elämäntapaa eikä niitä tule käyttää sen korvikkeena.