Resepti: VHH-pinaattivohvelit

Ihana yhteistyökumppanimme Outi kehitti nämä herkulliset pinaattivohvelit meidän kaikkien iloksi! Vahva suositus!

Outi: Nämä suolaiset vähähiilihydraattiset vohvelit tarjoavat rautaista voimaa mutta myös hetken nautiskeluun. Vohvelien paistaminen ottaa oman aikansa, mutta kyllä se vain on sen ajan arvoista. Voit käyttää tuoretta pinaattia, joka voidaan tarvittaessa ryöpätä eli käyttää parisen minuuttia kiehuvassa vedessä tai säästääksesi enemmän ravintoaineita höyryttää ennen taikinaan lisäämistä (paitsi baby pinaattia ei tarvitse esikäsitellä), tai sitten pakasteesta valmista hienonnettua pinaattia, jota myöskään ei tarvitse esikäsitellä muuta kuin sulattaa. 

Kolme annosta eli yhteensä noin 9 vohvelia:

  • 2dl mantelijauhoa 
  • 2-3tl psylliuimia
  •  1tl leivinjauhetta
  • 0,5tl laadukasta suolaa
  • 3-4 kananmunaa
  • 2rkl luomu oliiviöljyä
  • 2 rkl manelivoita
  • 3dl nestettä (laitoin itse ihan vettä, mutta voit käyttää myös esim. mantelijuomaa)
  • noin 150g hienonnettua pinaattia (tuoretta tai sulatettua pakasteesta)

kookosöljyä paistamiseen

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita vispilällä hyvin sekaisin. Jos kananmunat ovat melko pieniä, voit laittaa neljä, mutta jos ovat melko isoja, kolme riittää. Kuumenna vohvelirauta ja lisää siihen jokaisen letun välissä kookosöljyä. Paista kypsäksi ja irrota varovasti lastaa apuna käyttäen. Nautiskele vohvelit esim. lohen ja yrttien kanssa.